Gå til hovedinnhold

Korreksjon eller trendvending? Se TV-intervju.

NASDAQ falt 3,1% i går, noe som er det største fallet på en dag siden 2011. Er dette slutten på den positive utviklingen i aksjemarkedet?

Jeg tror ikke det. Deler av markedet har steget litt for mye litt for lenge, og da må man forvente korreksjoner. Foreløpig ser vi at de aksjer som har korrigert kraftigst i hovedsak er de same som har steget mest under oppgangen det siste halvannet år. En rekke andre selskaper virker mer fornuftig priset, og opplever nå kun mindre fall. Eksempelvis falt Tesla, som har en P/E på over 120 (på forventet 2014-inntjening) hele 6%, mens Apple-aksjen (med P/E ca 12) kun falt 1,28%. Dette er ikke veldig uventet, og heller ikke veldig usunt.

Aksjefallet kommenteres på TV2

Se mer om dette i mitt intervju på TV2 Nyhetskanalen i dag.

Når det er sagt så er det mange økonomer og markedsaktører som spår nedgang i aksjemarkedet, og de har ikke nødvendigvis dårlige argumenter. Se Richard Paulsens gode morgenrapport om dette i dag, eller les blogginnlegget til den kjente hedgefond-forvalteren Peter Warren på Nordnetbloggen.

Som alltid er bildet litt forskjellig om man skal investere i enkeltaksjer eller fond. Er man i enkeltaksjer må man benytte tradingregler som stopp-loss og ha et bevisst forhold til hver enkelt posisjon man har i porteføljen. Den må passes på som en god hage. Luk ut ugresset, men la de gode planter få vokse. Er markedet blodrødt kan man vente med å reinvestere kapital som frigjøres gjennom stopp-loss, men klarer man å få en lavere inngangskurs?

Sitter man i fond har man et mer langsiktig perspektiv, og jeg ser ingen grunn til å tilrå reduksjon av aksjefondsbeholdning inntil vi eventuelt ser en klarere negativ vending. Den makroøkonomiske utviklingen er positiv i mange regioner, og jeg anser kapitalavkastningsmulighetene som gode. Ellers er høyrentefond et alternativ man ikke skal glemme. Om vi ikke får en konkursbølge rullende over oss gir også dette god forventet avkastning.

God Påske!

_________________________________

Spørsmål eller kommentarer mottas med takk. Kommenter gjerne under artikkelen, eller send meg melding på Twitter.

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd.

For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter: @KarlNordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer