Gå til hovedinnhold

Investere via AS og investeringsselskap

I videoen tar Joachim Johannessen fra Skattebetalerforeningen for seg hva du bør vite når det gjelder å investere via et AS. I starten av presentasjonen forklarer han hvordan beskatningen på forskjellige verdipapirer fungerer i forbindelse med fritaksmetoden. Siden mange lurer på forskjellen på å investere som privatperson og via AS illustrerer Joachim dette med noen regneeksempler. I slutten av videoen går han litt inn på hvordan en holding-struktur fungerer. Videoen er spilt inn i forbindelse med Skattemeldingen for 2020.

Les også: Når bør du opprette investeringsselskap?

Som vår investeringscoach nevner i innledningen har Nordnet et samarbeid med Skattebetalerforeningen der du kan få rådgivning rundt blant annet dette temaet. Du kan lese mer om dette her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
13.04.2021 13:28

Om du får utbytte fra f.eks. et Svenske selskap som er omhandlet av fritakksmetoden. Du må likevel betale 15% kilde skatt til Sverige. Eier du aksjen som privatperson så får du redusert utbytte skatten til Norge tilsvarend. Hvordan er det for et AS ?