Gå til hovedinnhold

Invester i fremtidens teknologi med ETFer

I løpet av de siste 10 årene har fremskritt innen teknologi uventet forandret livene våre på flere måter enn noen kunne ha forestilt seg. I løpet av denne perioden har virksomheter dukket opp for å løse problemer som ikke eksisterte for et tiår siden, og forbrukernes behov og krav har utviklet seg deretter.

Tempoet i teknologiske gjennombrudd og endringer vil bare fortsette å akselerere og skape bølger av forstyrrelser og føre til nye muligheter.

Kunstig intelligens, kjøttfrie burgere og robotferdigheter, bare for å nevne noen få, er eksempler på teknologiske fremskritt som vil forme samfunnene i løpet av det neste tiåret. Og visse selskaper er, mer enn andre, godt posisjonert for å dra fordeler av disse gjennombruddene.

Disse utsiktene har skapt en rekke muligheter for investorer som leter etter nytt drivstoff til investeringsporteføljene sine. Investeringsstrategier bør derfor justeres i forhold til dette.

Så hvordan kan investorer posisjonere seg for å dra nytte av teknologiske nyvinninger?

For det første må vi lytte til ledergruppene hos fremtidsrettede firmaer for å få en bedre forståelse av nåværende og fremtidige drivkrefter, og hvordan denne utviklingen påvirker mange aspekter av en virksomhet og dens konkurrenter. Dette skal hjelpe oss med å identifisere de potensielle vinnerne og luke ut taperne.

Vi må kanskje vente en stund til før en av dem perfeksjonerer svevebrettene som ble brukt i 1989-filmen «Back to the Future». Men vi tror det er virksomheter der ute som har potensial til å skape endringer som det tidligere ikke var tenkt på.

For det andre har investorer nå moderne verktøy for å få mer systematisk tilgang til fremtidige vinnere. I stedet for å prøve å velge ut neste Google, Amazon eller Facebook på egen hånd, kan du nå benytte deg av spesifikke temaer med ETF’er, som tilbyr diversifisert eksponering mot en rekke megatrender, inkludert teknologiske gjennombrudd.

Megatrender er kraftige, transformative krefter som kan endre den globale økonomien, næringslivet og samfunnet.

Investering i teknologiske gjennombrudd med iShares

Vårt utvalg av tematiske fond tilbyr måter for investorer å dra nytte av disse megatrendene og skape eksponeringer mot et bredt spekter av selskaper med potensielt høyere inntjeningsvekst, som igjen skal føre til sterkere investeringsavkastning på lengre sikt.

Megatrenden som vi kaller teknologisk gjennombrudd består av et bredt spekter av børshandlede fond (ETF), som fokuserer på spesifikke temaer som digital sikkerhet, elektriske kjøretøy og robotikk.

Klikk her for å lære mer om hvordan BlackRock kobler megatrender til spesifikke investeringstemaer og fond, som støtter dine investeringsmål og oppfatninger om fremtiden.

Din investering er forbundet med risiko. Verdien av investeringer og avkastningen fra disse kan både falle og stige, og har derfor ingen garantier. Investoren får kanskje ikke det fulle investerte beløpet tilbake. Historisk prestasjon er ingen pålitelig indikator for nåværende og fremtidige investeringsresultater, og bør derfor ikke være den eneste faktor det tas høyde for, når man velger investeringsprodukt og -strategi.

Dette materiale er utelukkende egnet som informasjon, og utgjør ikke et tilbud om, eller invitasjon til noen om å investere i noen av BlackRocks fond, og er ikke blitt utarbeidet i forbindelse med slike tilbud.

© 2019 BlackRock, Inc. Alle rettigheter forbeholdes BLACKROCK. MKTGM1219E-1029092

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer