Gå til hovedinnhold

Hvor dyp kan korreksjonen bli?

Oslo Børs henter seg delvis inn, eller sagt på en annen måte; Den flater ut. Det er dog morsomt å observere at NAS og REC stiger mer enn markedet, og outperformer resten av de mest omsatte aksjene. Her kunne man tjene noen få slanter fra i går til i dag. I mine øyne er det ingenting som har forandret seg, selv om jeg må respektere at både aksje og obligasjoner har blitt solgt kraftig ned. Hvis man er sterk i troen som meg, gir dette fallet en god mulighet for å handle på billigere nivåer. Husk innlegget mitt fra forrige uke; Vi får ingen gjentagelse av 2008. Verden ser helt annerledes ut nå. Bankrisiko er borte, forgjeldede land får fortsatt låne penger til lave renter, Vest Europa og USA leverer GDP vekst (selv om den er marginal). Poenget mitt er at investorene ikke bør håpe på eller posisjonere seg for et fall som vi så under finanskrisen. Det var et helt spesielt tilfelle!

John Fredriksen og Marine Harvest trekker sitt bud på Cermaq, og aksjen faller 10 kroner. Det er gode nyheter for Trond Giske, som er midt i en prosess for å kjøpe opp til 65% eierandel i selskapet (absurd setning, når ble folkevalgte aktive porteføljeforvaltere!?). Dessverre var det veldig mange som tok et oppkjøp for gitt, og slo rundt seg med kursmål. Ingen tenkte på at Fredriksen kanskje trakk i snora, og forlot hele prosessen.

Når det er sagt, har ikke dette påvirket den underliggende driften, og salg av underdivisjoner er fortsatt aktuelt. La oss først se hva Fredriksen gjør med sin post, og deretter kanskje vurdere en inngang hvis aksjen har falt videre.

Husk å lese analysen av EOC her på Nordnetbloggen. Veldig godt observert, og det er verdt å merke at aksjen har funnet momentum mens andre faller. Den har steget fra 3.30 kroner til 4 den siste uken.

Hvis det skjer noe mer i ettermiddag, kommer det en ny oppdatering, ellers ønsker jeg alle en god helg!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer