Gå til hovedinnhold

Avlyst: Hva gjør jeg i emisjonen i FLYR?


SISTE (02.02.23) FLYR klarte ikke hente pengene de trengte og er dessverre konkurs. Vi har i den forbindelse sendt følgende melding til eksisterende aksjonærer i FLYR
:

Informasjon relatert til konkursen i Flyr

Hei.

Flyr informerte den 31.01 om at de ville melde konkurs. Se børsmelding her https://www.nordnet.no/market/news/1007299222

Som aksjonær i et konkursbo så betyr det at hele investeringen som oftest er tapt. Alle kreditorer skal ha sine krav dekket før eventuelt resterende midler tilfaller aksjonærer. I Flyr sitt tilfelle er det ikke ventet at aksjonærene vil sitte igjen med noe.

Aksjene i Flyr vil bli værende på din konto til konkursboet er gjort opp og bostyrer har slettet selskapet sin VPS-registrering. Det er ikke mulig for Nordnet å skjule eller ta bort aksjene før det skjer. Normalt kan det ta flere år før konkursboet er gjort opp og aksjene fjernes fra VPS.

Slik får du skattefradrag for tapet:
Aksje-og fondskonto
Har du aksjene på en aksje-og fondskonto vil tapet først komme på skattemeldingen automatisk når konkursboet er gjort opp og aksjene fjernet fra VPS. Ønsker du å fradragføre tapet før dette skjer, må du føre inn dette selv i skattemeldingen tidligst for inntektsåret 2023.


Investeringskonto Zero
På en Investeringskonto Zero så beregens gevinst/tap på kontonivå. Det betyr at tapet på Flyr vil gå mot gevinst på andre posisjoner. Er du i netto tap på kontoen må du tømme kontoen helt for verdier for å realisere tapet skattemessig. Flyr vil ha verdi 0 på kontoen og det er derfor tilstrekkelig å selge resterende verdipapirer og gjøre uttak for å realisere et tap.

Hilsen Nordnet Kundeservice

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Det pågår nå en ny kriseemisjon i FLYR for å unngå konkurs. Målet er å få inn totalt 700 mill kr gjennom utstedelse av 70 mrd nye aksjer a 0,01 kroner. Dette vil medføre at dagens aksjonærer blir vannet nesten helt ut. Så lenge aksjekursen til Flyr handles under emisjonskursen på ett øre på børsen, vil trolig ikke den planlagte reparasjonsemisjonen bli gjennomført. Vi oppdaterer løpende med informasjon i dette innlegget)

Vil hente opptil 700 mill i fire omganger

Flyr vil nå hente opptil 700 millioner kroner gjennom fire ulike elementer, fremgår det av innkallingen til ekstraordinær generalforsamling:

 1. En kapitalinnhenting på 250 millioner gjennom en rettet emisjon. Tegningskursen er satt til 0,01 kroner.
 2. En reparasjonsemisjon påfølgende rettet mot eksisterende aksjonærer som ikke kan delta i den første emisjon, på inntil 100 millioner kroner.
 3. Deretter planlegges det tildeling av en tegningsrett for hver ny aksje som tildeles investorer som deltar i den rettede emisjonen, som kan utøves delvis eller fullt ut 31. januar 2023, 28. februar 2023 eller 31. mars 2023. Gjennom dette kan Flyr hente ytterligere 250 millioner.
 4. De som deltar i reparasjonsemisjonen skal også etter planen bli tildelt tegningsretter som kan utøves 31. mars 2023. Gjennom dette kan Flyr hente ytterligere 100 millioner kroner.

Analytiker Ole Martin Westgaard i DNB Markets advarer i Dagens Næringsliv 10.11.22 å investere i selskapets aksjer – de aksjene som har vært tilgjengelig på Oslo Børs før kapitalinnhentingen.

– I den foreslåtte strukturen vil investorer i den rettede emisjon få benytte sine tildelte tegningsretter før småsparerne i reparasjonsemisjonen får benyttet sine. De kan dermed selge aksjer før småsparerne. Enkelt forklart fasiliterer strukturen at småsparere og uvitende aksjonærer skal sitte igjen med svarteper, uttaler DNB-analytikeren.

Nøkkelinfo om reparasjonsemisjon (oppdateres)

 • Tegningskurs:0,01
 • Handel i tegningsrettene (FLYR T):X.måned 09:00 til X. måned 16:30
 • Tegningsperiode:X. måned 2022 til X.måned 16.30 (Investeringskonto X. måned)
 • Betaling for aksjer:X. måned (Investeringskonto X. måned)
 • Bekreftelse på tildeling:Rundt X. måned
 • Tildeling nye aksjer:Rundt X. måned
 • Første dag med handel i nye aksjer:Rundt X. måned
 • Overtegning er (ikke) tillatt

Hva er tegningsretter?

Som aksjonær i et selskap kan du få tegningsretter i et selskap i forbindelse med emisjoner. Målet med en emisjon er å skaffe ny kapital til selskapet. En tegningsrett er tidsbegrenset (normalt ca 2 uker) og du vil motta et antall tegningsretter basert på aksjebeholdningen din en bestemt dato. Du kan både kjøpe og selge tegningsretter om tegningsrettene er børsnotert.

Tegningsretter som ikke børsnoteres og er omsettelige i tegningsperioden “må brukes eller kastes”. Velger du å ikke benytte deg av tegningsrettene for å bestille nye aksjer, må du finne deg i at ditt forholdsmessige eierskap i selskapet blir vannet ut.

 1. Er aksjekursen på børsen høyere enn tegningskursen, lønner det seg normalt å tegne seg i emisjoner.
 2. Er aksjenekursen lavere på børsen enn tegningskursen, tegner man seg normalt ikke da man kan heller kan kjøpe aksjene billigere på børsen.
 3. Er aksjekursen ganske lik som tegningskursen kan det være smart å avvente til slutten av tegningsperioden med å tegne/bestille emisjonsaksjer, for å se an aksjekursen på børsen

Hvordan beregnes verdien på en børsnotert tegningsrett?

Merk!
Tegningsretter som ikke benyttes til å tegne/bestille nye aksjerforfaller verdiløse, så om tegningsrettene er børsnoterte og du ikke ønsker å benytte de til å kjøpe flere aksjer, bør du selge de i løpet av tegningsperioden.
Har du benyttet deg av din tegningsrett må du ikke selge de, men de må stå på kontoen til de blir fjernet og du får tildelt dine nye emisjonsaksjer.

Tegne aksjer med konto tilknyttet VPS

Skal du tegne via enAksje og fondskontoellerAksjesparekonto? Da må du legge inn ordren via VPS, eller direkte hos tilrettelegger.

Slik gjør du det:

 1. Logg inn på verdipapirsentralens nettsidevps.no(Bank ID)
 2. Under «Min konto» gå til «VPS Investortjenester»
 3. Velg Hendelser og deretter Emisjoner/videresalg
 4. Velg riktig verdipapir og fyll inn Bostedskontroll
 5. Les gjennom informasjonen og vilkårene
 6. Fyll inn resterende informasjon :

  1. Antall aksjer
  2. Konto for betaling. (Oppgi konto i din dagligbank utenfor Nordnet)
  3. VPS-konto for levering (kun levering til èn av dine VPS)
  4. Bestillingssted
  5. Bekreft at du har lest prospektet og registrer betalingen din

Merk!
Har du en bedriftskonto eller har fullmakt på en mindreårig-konto må du tegne deg gjennom tilrettelegger via en tegningsblankett.

Tegne via Investeringskonto Zero

Vil du tegne via en Investeringskonto Zero, må du gjøre dette under «mine sider» og «selskapshendelser og børsnoteringer».

Husk at du på Investeringskonto og IPA må ha penger på kontoen til å dekke hele beløpet du har lagt inn bestilling for senest den X. måned da det trekkes penger XX. måned. Siste svardag på Investeringskonto Zero er X. måned (èn dag før fristen for VPS-tegnning).

Lykke til med tegningen og dine investeringer.

Merk: Dette innlegget er oppdater fra tidligere Flyr-emisjoner, derfor kan du også lese gamle kommentarer under.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
31 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
24.11.2022 20:35

Hei, jeg har 10k aksjer i flyr , gav 1,1 for dem. Usikker på om jeg bør selge nå å ta tap elle bare beholde dem. Tips

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
05.02.2023 16:21

rip

Gjest
Gjest
11.11.2022 09:11

Jeg kjøpte 200k FLYR aksjer i går på Zerokonto. Da skal jeg så vidt jeg forstår få delta i rep-emi.
I dag solgte jeg de samme aksjene for samme pris.
1) Får jeg fremdeles delta i rep-emi og kjøpe aksjer for 1 øre senere?
2) Siden jeg kjøpte via Zerokonto, hvor vil tegningsrettene dukke opp?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.11.2022 12:38

Får svare meg selv:

Date on which the terms and conditions of the subsequent offering were announced: 9 November 2022
Last day including right: 10 November 2022
Ex-date: 11 November 2022
Record date: 14 November 2022
Date of approval: 16 November 2022
Maximum number of new shares: 10,000,000,000
Subscription price: NOK 0.01

Other information:
The Subsequent Offering is conditional on, inter alia, an extraordinary general meeting in the Company, to be held on 16 November 2022, approving (i) the issuance of new shares in the Private Placement [osv]

Så summa sumarium så får vi vite mer etter EGF 16. november.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.11.2022 14:27

Hei Yngve,
Vi legger inn mer info i dette innlegget så fort vi vet mer om reparasjonsemisjonen, som er den delen som påvirker nordnet sine kunder.
På Investerinkskonto vil du tegne/svare på emisjonen under menyen “Mine sider” og “Selskapshendelser og børsnoteringer”.
Eide du FLYR-aksjer natt til fredag 11.november skal du har rett til å tegne i emisjonen.

Stian -Investeringscoach

Gjest
Gjest
10.11.2022 16:37

Hva skjer med de aksjene jeg har i Flyr pr i dag ? Når skjer denne emisjonen og de nye aksjene legges ut ?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.11.2022 10:27

Spør det samme, må jeg meg melde meg på noe?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.11.2022 13:57

Hei, Hallvard,
De nye aksjene som kommer vil være helt like som dagens aksjer. Man vil kun merke det ved at kursen på dagens aksjer (etter all sansynlighet) vil synke frem mot de nye aksjene kommer.
Når så alle de nye aksjene så kommer vil det til å utføres en såkalt spleis som vil redusere antall aksjer i markedet.
Dette gjør man ved å slette masse aksjer, slik at man får færre aksjer, men med en høyere kroneverdi.

Hilsen Stian Investeringscoach

Gjest
Gjest
24.01.2022 19:07

Synd jeg ikke leste dette før nå…

Gjest
Gjest
18.01.2022 14:35

Hei! Hvis jeg allerede har bestilt emisjonsaksjer med tegningsretter, kan jeg angre bestillingen av emisjonsaksjer ved å bare selge tegningsrettene? Er det noe annet jeg bør foreta meg?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
19.01.2022 10:20

Hei,
Du må da gå slette bestillingen i VPS før fristen, men har du ikke tegningsretter vil du mest sannsynlig ikke motta aksjer.

Gjest
Gjest
15.01.2022 17:31

Flott og informativ artikkel, og takk for at dere ikke gjemmer denne nyttige informasjon bak en betalingsmur som mange andre. Eneste plassen jeg klarte å finne ut hvem som faktisk tilretteleggere for emisjon.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
19.01.2022 10:22

Takk for hyggelig tilbakemelding Glenn!

Gjest
Gjest
13.01.2022 22:12

Hei
Ovenfor i deres beskrivelse ser jeg at 1 FLYR TR gir tegningsrett på 1,754 FLYR aksje ved emisjonen – er dette riktig forstått?

Hvis dette er riktig forstått av meg – hvorfor står det i selskapshendelser at en TR gir rett til kjøp av en FLYR aksje? Teoretisk skulle mine 3553 FLYR TR gitt meg 6252 FLYR aksje.

Eventuelt hva må jeg gjøre for å få tegningsretten 1:1,754 og ikke 1:1?

Venter med å registrere tegningsretten på min Zero konto til jeg har fått svar.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
15.01.2022 08:34

Hei

Vist du eigde flyr aksjer før emisjonen vart varslet får du 1,754 tegningretter for kvar aksje du eigde.

So vist du eigde 2026 flyr askjer fekk du 3553 tegningsretter.

1 tegningsrett gir deg rett til å tegne 1 aksje so ja det er 1:1.

Gjest
Gjest
13.01.2022 22:07

Hei
Ovenfor i deres beskrivelse ser jeg at 1 FLYR TR gir tegningsrett på 1,754 FLYR aksje ved emisjonen – er dette riktig forstått?

Hvis dette er riktig forstått av meg – hvorfor står det i selskapshendelser at en TR gir rett til kjøp av en FLYR aksje? Teoretisk skulle mine 3553 FLYR TR gitt meg 6251 FLYR aksje.

Eventuelt hva må jeg gjøre for å få benyttetet tegnkngsretten i forholdet 1:1,754 og ikke 1:1?

Avventer med å registrere tegningsretten på min Zero-konto til jeg har fått svar.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
17.01.2022 11:05

Hei,
Brøken sier hvor mange TR du har mottatt per aksje du eide som eksisterende aksjonær (hvis du eide FLYR-aksjer når børsen stengte 4. januar) 1 TR gir deg rett til å bestille 1 ny aksje. Man er kun sikret tildeling i forhold til antallet TR man sitter på.

Gjest
Gjest
12.01.2022 15:22

Hei. Kan man kjøpe tegningsretter på aksjesparekonto?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
13.01.2022 17:29

Hei Håkon,
Nei Flyr tegningsretten (FLYRT) kan heller ikke handles på ASK da den i likhet med Flyr aksjen er notert på Euronext Growth

Gjest
Gjest
10.01.2022 21:38

Hei.

Jeg fikk tildelt 6 500 i FlyrTR, og jeg vil at disse skal bli aksjer altså Flyr AS. Trykket i dag på «kjøp», slik at jeg ville bruke tegningsrettene (FlyrTR). Men ser nå at det står 13 000 stk på FlyrTR. Skjønner ikke helt on jeg har gjort noe galt. Jeg vil hvertfall bruke tegningsrettene jeg fikk til å få aksjer. Vil disse tegningsrettene bli aksjer av seg selv uten at jeg gjør noe mer? Når vil disse evt bli aksjer?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.01.2022 00:30

Hei Mari,
Dessverre en vanlig feil du har gjort. Du har ikke brukt tegningsrettene du har kjøpt deg enda flere retter til å bestille nye akjser til pris 0,95 kr. Disse er det viktig at du bestemmer deg får å benytte deg av ved å bestille slik det er beskrevet i blogginnlegget (for hhv. Aksje og fondskonto og Investeringskonto) eller du må selge rettighetene.
Skal du ikke benytte deg av rettighetene bør du selge de senest 19. januar. Etter dette forfaller de verdiløse og slettes fra kontoen din.

Gjest
Gjest
09.01.2022 15:40

Hei jeg har et spørsmål. Jeg fikk tildelt nesten 13 tusen aksjer som jeg da solgte. Også kjøpte jeg mer aksjer ca 40 tusen. På tegningsrett. Hva vil da skje med disse aksjene 19 januar ? Vil di gå i 0 eller hva vil skje med disse flyrt aksjene?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
09.01.2022 20:14

Se svaret på spørsmålet til Tom

Gjest
Gjest
07.01.2022 10:18

Hei, håper du tar deg tid til å svare: Jeg har i min VPS konto tegnet meg for det jeg har rett til. Ser samtidig at samme antall FLYR TR er registrert på min “Kontooversikt” i Nordnet. Kan disse selges på lik linje som vanlig aksjer der, og hva må jeg gjøre ift de TR jeg har registrert i VPS. Vet det er flere som lurer, så fint med svar.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
07.01.2022 15:15

Hei Tom, Det antall TR du har på kontoen din (og i VPS) er det antallet emisjonsaksjer du er sikret å få hvis du tegner deg for dette antallet. Hvis du velger å selge tegningsrettene du har mottat vil du ikke ha krav på å få bestille aksjer til 0,95kr. Denne retten vil de som (evt.) kjøper tegningsrettene av deg ha. Man må altså enten selge tegningsrettene ELLER tegne seg i emisjonen (bestille) aksjer og beholde FLYR TR i løpet av tegningsperioden. Man kan selvsagt selge deler av tegningsrettene eller kjøpe flere hvis man vil tegne seg for mer eller… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
10.01.2022 10:27

Hei,

Kan jeg spørre om noe annet ?
Om jeg har kjøpt 80.000 FlyrT aksjer til 0,4,- Vil dette gjøres om til vanlig aksjer ? Eller vil dette endres til Flyr AS og prisen går opp til 0,95kr. pr. FlyrT ? Prøver å forstå. Men er ny og ser etter hva jeg misser.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
10.01.2022 10:28

Altså at jeg må betale 76.000,- for de jeg har kjøpt for 32.000kr. Og eventuelt. Om denne blir overtegnet. Taper jeg da det jeg har kjøpt over tegnings retten som jeg allerede har betalt for..

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.01.2022 03:04

Tar forbehold at jeg ikke kan dette godt men, dette er risikabelt om man ikke vet hva man driver med!. En ting er sikkert er punktet *VIKTIG* nederst. Slik jeg har forstått det: på FlyrTR får man antallet aksjer du har tegningsretten eller kjøper bare tegningsretter – altså rettighetene til å tegne/kjøpe aksjer. “Aksjene”/antallet som står på flyr TR er verdiløse etter fristen går ut og blir slettet =som vil si at du mister pengene man har brukt på å kjøpe de der så man MÅ benytte de eller selge de. Antallet man ser der på Flyr TR sier bare… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
10.01.2022 12:46

Hei! FLYRT er ikke aksjer kun tidsbegrensede rettigheter til å bestille nye FLYR aksjer til kurs 0,95.
Disse vil ikke endres til FLYR aksjer, så FLYRT (tegningsrettene) må brukes eller selges i løpet av hhv. tegningsperioden. Dette er veldig viktig.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
16.01.2022 09:58

Hei,

hvordan selger jeg TR mine? Når jeg følger lenken som er gitt av banken min (Sparebank1) så kommer jeg rett til bestilling av TR, må jeg kjøpe de for så å selge de etterpå?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
17.01.2022 11:10

Hei,
Du selger dine TR (FLYRT) på samme måte som du selger vanlige aksjer på børsen.
Velger du selge (og ikke benytte deg av) tegningsrettene, må du selge dine TR senest 19. januar.