Gå til hovedinnhold

Heller sidelengs enn ned!

Oslo Børs har sammen med andre råvareintensive børser som London Stock Exchange handlet svakt i dag. Det skyldes en noe svakere oljepris, og etter gårsdagens blow out dag for høyebeta oljeaksjer er det ikke noen overraskelse at vinnerne har blitt tapere.

Når det gjelder videre retning mener jeg dette heller kommer på oppsiden enn nedsiden. Bare se hvordan markedet reagerer når det kommer noen få selgere på banen. Vi løfter oss opp til nye nivåer og handler heller sidelengs enn ned.

PGS derimot, stiger 8.2% på sterkt volum. Storyen der er at CGG annonserte i dag at de kutter flåten fra 12 til 5 skip. Det betyr at den total streamingflåten nå er på under 40 skip, fra over 65 på høyden. Det betyr at kapasitet blir kuttet i raskt tempo, noe som gjør at PGS står igjen som en “vinner” i sektoren. Hvis oljeprisen fortsetter opp og vi ser økt aktivitet vil PGS operere i et sweet spot før ny kapasitet blir satt på sjøen.

Jeg har flere ganger skrevet om Gaming Innovation Group som leverer digital infrastruktur til spillselskaper. I dag annonserte de en ny kontrakt med utbrytere fra Unibet, som skal lage et nytt online Casino. Aksjekursen til GIG har steget fra 1.40 krone til 1.70 krone på en uke. Jeg liker forretningsmodellen fordi den er skalerbar. I tillegg har de tydeligvis god programvare ettersom nye aktører velger deres løsninger fremfor andre.

Trafikktallene til Norwegian var gode i dag. Det er interessant å se at over 50% av passasjerene på langruter er amerikanerne som reiser til Europa. Dette enorme markedet er vel grunnen til at Bjørn Kjos har bestil 19 nye Dreamliners. Hans visjon er å bli et hub for reisende amerikanere og asiatere via Europa, til lavest mulig pris.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer