Gå til hovedinnhold

Fondskjøp i Norge og Norden – Rentefond og Kina selges

Nordnetkunder nettokjøpte verdipapirfond for 168 millioner i juli, og med dette passerte samlede fondskjøp hos Nordnet 2 milliarder kroner hittil i år. Mest kapital gikk i aksjefond, men investorene solgte seg ned i rentefond, samt aksjefond i Kina og Asia.

Tradisjonelle aksjefond ble netto kjøpt for 178 millioner i juli, fulgt av kombinasjonsfond med 20 millioner. Nordnetkundene solgte rentefond for 39 millioner, mens det i ETF’er (børshandlede fond) var stor omsetning, men kun netto kjøp for 9 millioner kroner. Hittil i år er samlede nettokjøp av tradisjonelle fond og ETF’er nå 2.071 millioner for Nordnets norske kunder.

Fond som investerer i Norge og Norden dominerte kjøpslisten sammen med sektorfond med eksponering mot Bioteknologi. Salgslisten viser et blandet bilde. Rentefond ble mest solgte fondsgruppe, men blant aksjefondene kunne det samlet sett sees en betydelig strøm av kapital ut av fond med eksponering mot Asia, og særlig Kina.

Kina har vært et perifert marked for våre kunder, mens et større antall har hatt bredere asiatiske fond. Uroen på kinesiske børser i juli har trolig vært hovedårsaken til at mange av fondene med eksponering mot regionen har blitt solgt. Kinesiske fastlandsbørser virker for øvrig fortsatt dyre, så det er meget mulig vi vil se videre nedgang selv om børsfallet har vært bremset av myndighetenes tiltak. Utfra et teknisk perspektiv ser det også ut som det er fortsatt nedside, og en slik finansiell boble må få sin tid til å korrigere skikkelig. Sad but true.

Samtidig så vi i juli stor tilstrømming til norske og nordiske aksjefond. En noe svakere utvikling på børsene ute kan være hovedårsak, men det fins også opportunistiske grunner til å kjøpe Norden. De nordiske børsindeksene har korrigert og konsolidert etter den sterke utviklingen i første kvartal. Det ser ut som investorene nå posisjonerer seg for ny oppgang i andre halvår.

Mest kjøpte tradisjonelle fond
1.     KLP AKSJE NORGE INDEKS
2.     DELPHI NORDIC
3.     FRANKLIN BIOTECH DISCOVERY FOND
4.     KLP OBLIGASJON 5 ÅR
5.     NORDNET SUPERFONDEN DANMARK
6.     NORDEA 1- SENIOR GEN EQUITY BP USD
7.     NORDNET SUPERFONDET NORGE
8.     KLP PENGEMARKED
9.     ALFRED BERG LANG OBLIGASJON
10.  JPMORGAN GLOBAL HEALTHCARE

 

 Mest solgte tradisjonelle fond
1.     DNB NORDIC TECHNOLOGY
2.     HOLBERG KREDITT
3.     SKAGEN KONTIKI
4.     DNB HIGH YIELD
5.     STOREBRAND GLOBAL VERDI
6.     FORTE OBLIGASJON
7.     KLP AKSJEGLOBAL LAV BETA
8.     DNB NOR GLOBAL INDEKS
9.     PARETO HØYRENTE
10.  KLP AKSJE FREMVOKSENDE MARKEDER

 

Mest kjøpte ETF og ETN`er
1.     iShares Nasdaq Biotechnology Index
2.     PROSHARES TRUST II
3.     PRSH ULTRA VIX STF
4.     DBX MSCI WORLD ETF
5.     DNB OBX
6.     db x-trackers MSCI World Health Care TRN Index UCITS ETF
7.     iShares Currency Hedged MSCI Germany ETF
8.     iShares STOXX Europe 600 UCITS ETF
9.     Global X FTSE Greece 20 ETF
10.  Direxion Small Cap Bear 3X Shares

 

Mest solgte ETF og ETN’er
1.     XACT Derivat BULL
2.     Global X SuperDividend ETF
3.     iShares Exponential Technologies ETF
4.     SPDR S&P 500
5.     iShares China Large-Cap ETF
6.     PowerShares QQQ Trust, Series 1
7.     VelocityShares 3X Long Natural Gas ETN
8.     iShares 20 Year Treasury Bond ETF
9.     PowerShares Buyback Achievers
10.  Market Vectors Gold Miners ETF

Toppbildet av Li River i Kina er fra Wikipedia.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer