Gå til hovedinnhold

Følg med på obligasjonseierne!

En aksjeinvestor må følge med på mange ulike variabler, deriblant makrobildet, sektorutvikling og viktigst av alt; selskapets inntjening. Økende inntekter og bunnlinje, blir ofte belønnet av markedet. Rett og slett god gammeldags vekst.

For en obligasjoninvestor derimot, er det sjansene for at selskapet ikke klarer å betjene gjelden, som er aller viktigst. Her prises risk etter ratingselskaper og egne analyser. De får ikke mer betalt selv om selskapet øker inntektene eller utgiftene. Deres avkastning ligger i en allerede avtalt rente. Det skaper en annen dynamikk enn i aksjemarkedet.

Hvis avkastningskurven er annerledes, hvorfor bør aksjeinvestorene følge med på hva obligasjonseierne tenker? Fordi deres resonnementer kan si mye om risikoen i selskapet, og mulige fallgruber frem i tid (gjeldsforfall sov).

På Nordnetbloggen.no ligger nå Storm Capital sin månedsrapport, og der kan man lese hvordan de har omdisponert kapital siste periode, men også hvordan de vurdere sine ulike posisjoner. Vi får her et raskt innblikk i hvordan Storm bedømmer selskaper som: Aker BP, Golar LNG, Odfjell og REC Silicon.

Når det gjelder sistnevnte peker de på at neste obligasjon som forfaller er i 2018 på 300 millioner kroner. Markedsverdien til REC Silicon er nå 2.9 milliarder, og således kan de emittere 10% for å betale ned obligasjonen. I tillegg peker de på at selskapet har en dominerende og sterk eier i Jens Ulltveit-Moe. Personlig tenker jeg at kanskje det betyr litt høyere risk, ettersom alle mennesker kan bytte mening når du minst venter det.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer