Gå til hovedinnhold

Endelig renter i rentefond!

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

I takt med økende pengemarkedsrenter gjennom høsten 2022 tok også løpende avkastning (yield) i rentefond seg opp mot slutten av året. Vi i Holberg opplever økende interesse for rentefond, og for de som ønsker et alternativ til bankinnskudd med lav risiko, så har vi likviditetsfondet med beste avkastning siste 20 år i Norge: Holberg Likviditet.

Holberg Likviditet er et likviditetsfond (også kalt pengemarkedsfond) som investerer i bankinnskudd, samt sertifikater og i norske obligasjonslån utstedt av kommuner, banker og andre selskaper med høy kredittkvalitet. Likviditetsfond investerer i rentepapirer med kort bindingstid.

Grafen viser 3 mnd. NIBOR for 2022 (pengemarkedsrenten)

Mange tenker nok kanskje at med en økning i styringsrenten vil man få høyere rente på sparekontoen sin i banken. Dette stemmer bare delvis. Bankene setter gjerne opp renten på innskudd i takt med styringsrenten, men bankene bruker et magisk ord: “inntil”. Du har kanskje sett at bankene setter opp rentene med “inntil 0,25 %”. Dette betyr altså ikke at du får 0,25 % høyere innskuddsrente på sparekontoen din. I et likviditetsfond derimot, får kundene glede av renteøkningene nesten umiddelbart. Spesielt i rentefond som har kort rentebinding, slik som vi har i Holberg. Grafen under viser nettopp dette.

Grafen viser gjennomsnittlig innskuddsrente for husholdninger vs. yield (effektiv rente) i Holberg Likviditet

Likviditetsfond blir jo ofte sammenlignet med bankinnskudd, men du har imidlertid ingen garanti mot tap i et fond. I banken derimot, er man sikret 2 millioner kroner gjennom bankenes sikringsfond. Holberg Likviditet har imidlertid 22 års historikk, og av over 250 måneder har fondet kun hatt 6 enkeltmåneder med negativ avkastning (se graf under).

Grafen viser månedlig avkastning i Holberg Likviditet siden oppstart i 2000.

I midten av januar 2023 har vi nå en effektiv rente på ca 3,7 % i Holberg Likviditet. Dette betyr at vi forventer en avkastning på ca 3,7 % i fondet de neste 12 måneder, gitt stabile markedsrenter og kredittpåslag. Effektiv rente er beregnet etter kostnader (forvaltningshonorar). Likviditetsfond som Holberg Likviditet passer for både privatpersoner og bedrifter som har overskuddslikviditet og ønsker kortsiktige plasseringer, eller lengre plasseringer med lav risiko. Det er ingen bindingstid, man får ut pengene på 2 oppgjørsdager, og det koster ikke noe i forbindelse med kjøp og salg.

Trykk her for å lese mer om Holberg Likviditet.

Ønsker du å lære mer om hvordan Holberg Likviditet forvaltes? Lytt til #pengepodden-episoden: Endelig renter i rentefond

Innholdet i dette blogginnlegget er markedsføring. Innholdet må ikke tolkes som investeringsråd, og historisk avkastning garanterer ikke for fremtidig utvikling.

Blogginnlegget er skrevet av Kristine Algrøy (ka@holberg.no)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer