Gå til hovedinnhold

Disse aksjene kjøper Private Banking-kundene

Til tross for at børsene og råvareprisene verden over har vært i korreksjonsmodus i oktober måned, vekter private banking kunder seg opp i aksjer. Etter ett år der kursen til Norsk Hydro er ned 26 %, ser private baking-kunder muligheter for en oppgang.

Equinor kom denne måneden med et meget god resultat, og kan vise til tidenes beste kontantstrøm, noe som er godt nytt både for investorer og AS Norge. Til tross for et fall på over 8 % i oljeprisen siste måned og 5 % i Equinor, anser mange den siste tids korreksjon som en god kjøpsmulighet.

Børsmåneden oktober var øvrig preget av store svingninger på Oslo Børs. Måneden endte ned over 5 %. Til tross korreksjonstendenser på verdens børser, fortsetter kundene og kjøpe aksjer.

Favorittene er selskaper som har presentert gode resultater og har gode vekstutsikter, mens selskaper som dumpes har skuffet med svake kvartalstall.

– Vi er midt inne i en kvartalssesong der de selskapene som ikke leverer som forventet, blir straffet med kursfall. Dette tyder på at investorene er nervøse for fremtiden til selskapene, og man ser tydelig at de selskapene som guider negativt blir hardt straffet.

I tillegg til Storebrand, finner vi også BW Offshore, Nordic Nanovector og NEL blant de mest solgte aksjene.

– Selv om den langsiktige rentekurven er oppadgående, er frykten for en overoppheting i verdensøkonomien rådende blant investorer. Storebrand vil nyte godt av en renteoppgang, og om renten ikke stiger, vil det slå negativt ut for selskapets inntjening.

Aksjestatistikken for oktober:

Mest kjøpte aksjer: Mest solgte aksjer:
Norsk Hydro Storebrand
Equinor BW Offshore Limited
Norwegian Air Shuttle Nordic Nanovector
Norwegian Finans Holding NEL
Elkem Marine Harvest
Danske Bank A/S Subsea 7
Ocean Yield Aker
Kitron BW LPG
DNO Orkla
Africa Oil Corp. Sparebank 1 SMN

Se tidligere aksjestatistikk for Private Banking-kundene her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer