Gå til hovedinnhold

Dette er Delphi Green Trends

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

I romjulen ble det nye fondet Delphi Green Trends lansert, og er siden oppstart opp 13 prosent. Fondet er Delphi sitt fossilfrie alternativ. Forvalter Ivar Harstveit gjestet også nylig Pengepodden.

Nyoppstartede Delphi Green Trends ble lansert 28. desember 2020, og forvaltes av Ivar Harstveit. Harstveit har en Master i finans fra Handelshøyskolen BI, og har vært analytiker i Delphi fondene siden 2019. Fondet skal forvaltes i tråd med Delphi-metoden, som inkluderer både trendanalyse og fundamental analyse.

– De beste aksjene vil sannsynligvis være de med sterk vekst og mye potensial i fremtiden. Dette vil være vanskelig å fange opp på noen annen måte enn trend, sier Harstveit.Siden oppstart i slutten av desember er fondet allerede opp ca 13 prosent (per 27.01.21) .

Spredd på fem tema

Investeringsuniverset er globalt, og som fondsnavnet tilsier, består av selskaper som har grønne inntekter knyttet opp mot temaene fornybar energi, sirkulærøkonomi, grønn mobilitet, grønne bygninger og infrastruktur, samt bærekraftige økosystemer og jordbruk.

– Vi ønsker å ha en portefølje som vil gi oss bred diversifisering, samtidig som vi ikke ønsker å «vanne ut» hva vi definerer som grønt. Begge hensyn sikrer vi gjennom å lete etter selskaper eksponert mot de fem grønne temaene. For å bygge opp dette universet drar vi også stor nytte av jobben bærekraftsteamet i Storebrand gjør, sier Harstveit.

Fondet forvaltes for øvrig i tråd med Storebrands standard for bærekraftige investeringer, Storebrandstandarden. I tillegg er det fossilfritt.

Lyst til å lære med om fondet?Hør forvalter Ivar Harstveit snakke om fondet på Nordnets #pengepodden

41 selskaper

Per fredag 25. januar var 41 selskaper i porteføljen, fordelt på de fem forskjellige temaene. Vektene innenfor de forskjellige temaene vil endre seg kontinuerlig, og reflektere summen av enkeltselskapene som forvalter mener har størst oppside til enhver tid.

– Av de fem grønne temaene er det i dag størst vekt innenfor fornybar energi, noe jeg synes virker fornuftig når momentum og nyhetsstrømmen er såpass støttende, sier Harstveit.

Totalt er rundt 49 prosent av midlene invester i fornybar energi, 25 prosent i grønne bygninger og infrastruktur, og 12 prosent i grønn mobilitet. I sirkulær økonomi er det investert 8 prosent, mens resterende 5 prosent er investert i bærekraftig økosystemer og jordbruk.

Delphi Green Trends portefølje pr 22.januar 2021:

Portefølje Green Trends

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer