Gå til hovedinnhold

NYHET! Børsnoterte produkter (ETP’er) uten kurtasje med Nordnet Markets

Invester i hele verden – kurtasjefritt med Nordnet Markets

Nordnet har igjennom årenes løp gang på gang utfordret og bidratt til å forandre finansbransjen til fordel for private sparere og investorer. Nå gjør vi det igjen. I dag er jeg stolt av å kunne presentere Nordnet Markets.

Som første bank i Norden tilbyr Nordnet nå et bredt utvalg av nordiske børsnoterte produkter som du kan handle uten kurtasje. Igjennom Nordnet Markets finner du et stort antall produkter som gir deg eksponering mot aksjer, råvarer, indeks, valuta – over hele verden. Med og uten gearing. Og uten kurtasje! (liten tekst: gjelder for alle ordrer på eller over 1.000 kroner).

Børsnoterte produkter – en investeringstrend

Vi har over en lengre periode sett at interessen for handel med børsnoterte produkter er økende. Flere og flere privatpersoner oppdager fordelene med å investere via for eksempel et sertifikat eller en Mini Future. Den økte populariteten har hovedsakelig vært drevet av kunder med høy risikovilje, men også langsiktige investorer og sparere begynner å få øynene opp for de mulighetene som ligger i disse produktene. En mer langsiktig investor vil kanskje velge å investere i et Bull eller Bear produkt uten gearing, eller kjøpe et bear-produkt for å sikre porteføljen i tider med børsfall, mens en mer avansert investor eller trader kan være interessert i produkter med ekstremt høy risiko, for eksempel et råvaresertifikat med 10 ganger gearing.

Som sparer og investor kan du bruke produktene for å diversifisere porteføljen din, sikre deg mot børsfall, eller «ta et veddemål» på en investeringsside du virkelig har tro på. En annen grunn til at handelen med børsnoterte produkter øker er fordi de gir muligheter og eksponering mot markeder eller aktivum som tidligere har vært vanskelig for privatpersoner å få tilgang til.

Gratis, enkelt og trygt

Med lanseringen av Nordnet Markets ønsker vi å møte kundenes økende interesse for børsnoterte produkter. I tillegg ønsker vi å gjøre handel og investeringer i disse produktene enklere, billigere og tydeligere.

De børsnoterte produktene som vi nå tilbyr via Nordnet Markets har vi satt vårt eget navn på. Navnet markerer ikke bare at du kan handle disse uten kurtasje, men også at produktene er spesielt laget for deg som kunde hos oss. Vi lanserer samtidig et forbedret brukergrensesnitt hvor du kan sortere, søke og få informasjon om produktene. Vår samarbeidspartner Nordea er emittent, og produktene handles i lokal valuta på Oslo Børs og på NASDAQ i Stockholm, København og Helsingfors.

Investeringsuniverset i Nordnet Markets

Vi har startet å fylle hyllene i Nordnet Markets med de produktene våre kunder handles mest. I dag børsnoteres den tyske aksjeindeksen DAX og den svenske indeksen OMXS30. I løpet av et par dager kommer produkter som gir eksponering mot den norske OBX-indeksen, finske OMXH25 og danske OMXC25.

I løpet av våren skjer en løpende utrulling av sertifikat og mini futures med flere indekser, aksjer og råvarer som underliggende. Totalt skal vi børsnotere mellom 6.000 til 8.000 produkter via Nordnet Markets, med over 500 forskjellige underliggende fordelt på kategoriene indekser, råvarer, aksjer, og valuta. Enkelte produkter vil ha innebygd gearing, og vil kunne gi en eksponering på opptil 15 ganger utviklingen i underliggende instrument. I første omgang vil det primært dreie seg om Bull og Bear sertifikat, samt Mini-futures med og uten giring.

Før du investerer er det viktig at du forstår produktene, hvilken risiko og vilkår som er forbundet med å handle dem. Her kan du lese mer om hvordan produktene fungerer – sjekk også ut torsdagens episode av #pengepodden som utelukkende vil handle om børsnoterte produkter, hvilken risiko som finnes og hvordan de fungerer. Tenk også på at det er en indirekte kostnad tilknyttet spread for valutaveksling dersom du handler i et produkt som er notert i en annen valuta en norske kroner (så fram til fall du ikke har en aktiv valutakonto).

Et felles Nordisk tilbud til Nordnet-kundene

Nordnet Markets er tilgjengelig i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og du kan handle uten kurtasje på alle fire markeder. Vi har en målsetting om å være fleksible og kontinuerlig tilpasse tilbudet av produkter basert på kundenes ønsker. Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller på twitter hvilke produkter du gjerne skulle se på Nordnet Markets.

Lykke til med investeringene!

/Anders Skar

 

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
10 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
04.05.2017 10:48

Nordnet satser på gambling også nå ja. Lurer på når myndighetene skal få opp øynene for hva dette egentlig dreier seg om.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
04.05.2017 11:06

Hei Ørnulf. Det vil både være produkter med høy innebygd gearing og uten gearing – altså både for de som vil ta høy risiko, og for en investor med en mer “normal” langsiktig portefølje. Vi ønsker å hjelpe kundene til å forstå produktene, slik at de kan velge det som passer for dem, og bruker produktene på korrekt måte. Det er selvfølgelig opptil hver enkelt sparer/investor å velge hvilken risiko de ønsker, og om de i hele tatt vil kjøpe de børsnoterte produktene. Derivater, warranter og andre børsnoterte produkter med tilsvarende risiko har vært børsnotert og tilgjengelig lenge. Således er… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
04.05.2017 23:33

Det stemmer at dette har vært tilgjengelig en stund. Jeg har forsøkt det selv ved en anledning eller to. Det betyr ikke at det automatisk er greit, fra et samfunnsperspektiv.

Slike “produkter” er ikke noe man har i en langsiktig portefølje, og bør heller ikke kalles investeringer. Gearing eller ikke, dette er kjøp som har høy risiko i utgangspunktet, og etter mitt syn hører mer hjemme hos et bettingselskap, og som kjent er det monopol på gambling i Norge. Enn så lenge har myndighetene ikke sett på dette som gambling. Kanskje er det på tide å gjøre det…

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
20.05.2017 03:08

Du ser kanskje på Oslo Børs som et casino også? En skikkelig spillebule?

Gjest
Gjest
03.05.2017 23:17

Hvilken rente vil det være på de forskjellige produktene, finner ingen info om dette.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
04.05.2017 09:52

Hei. Når du handler produktet (i ordrebildet) vil du få opp en liten PDF som er ‘Final terms’. Her står alt om produktene også hvilken rente de har. Dette vil finnes der i løpet av dagen.

Ellers så står det også på produktsiden mer om alle kostnader, inkludert hvilken rente det er. https://www.nordnet.no/tjenester/nordnet-markets/kostnader.html (Når det refereres til rente er det snakk om 3 måneders NIBOR).

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
04.05.2017 18:53

Hei
Takk for svar.
Hvordan kan base rate margin defineres på norsk?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
04.05.2017 11:08

Her ser du eksempel på PDF’en som blir tilgjengelig på ordresiden: https://documents.millistream.com/pdf/NO_Bear_Index_DAX_2017_2N.pdf

På side 9 ser du rentebiten.

Gjest
Gjest
03.05.2017 20:42

Ser frem til at shorting av enkeltaksjer blir gjort mulig. Uansett – skikkelig flott tilbud. Pengepodden torsdag er et must.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
04.05.2017 09:53

Takk Bjarte! Pengepodden denne uka handler utelukkende om Exchange Traded Products 😉