Gå til hovedinnhold

Borr Drilling og Scatec Solar

Borr Drilling

I forrige uke ble vi enige om å ta Borr Drilling inn i porteføljen. Etter et dramtisk fall i rigg-sektoren, viser markedet nå tegn til bedring. Oljeprisen har hatt en fin utvikling gjennom høsten, og med lavere break-even cash flows hos E&P-selskapene begynner etterspørselen etter rigger å komme tilbake. Tilbudssiden ser også ut til å bedre seg. Rundt 50% av flåten er i dag over 30 år gammel, og i 2025 vil 41% være over 40 år gammel. Med utsettelser av nybygg og økt skraping ventes markedet å stramme seg til og presse dag-ratene oppover mot 2020.

Borr har på kort tid skaffet en betydelig jack-up flåte på 26 rigger, hvorav 22 er premium rigger (bygget etter 2000) og 20 av disse igjen er bygget etter 2011. Premium-riggene er mer etterspurt enn de eldre riggene, og det er ca 8% høyere effektiv utnyttelse av premium-flåten. Effektiv utnyttelse vil si antallet rigger som er i arbeid som en andel av den aktive flåten. Dermed sitter Borr med en attraktiv flåte kjøpt til rabatterte priser. Foreløpig er kun 2 av riggene ute på kontrakt for Borr. I tillegg jobber fortsatt 2 av riggene på kontrakt for Transocean, mens 14 av de kjøpte riggene ikke er levert enda. Borr har dermed relativt lave kostnader, og i kombinasjon med deres sterke balanse er selskapet i en god posisjon til å dra nytte av en eventuell oppgang i rigg-sektoren.

“Borr-berger”

Schlumberger eier ca 12% av Borr Drilling, og har et ønske om å revulosjonere rigg-sektoren i samarbeid med Borr. Dette vil de gjøre ved å tilby en integrert drilling pakke, bestående av selve riggen og alle nødvendige tjenester. På den måten ønsker de å endre den nåværende dag-rate modellen til en ny betalingsmodell der effektivitet blir premiert, på samme måte som i on-shore markedet.

Med en sterkt balanse, en moderne flåte skaffet til rabatterte priser, og et spennende samarbeid med Schlumberger mener vi Borr Drilling er et spennende case og en god investeringsmulighet. Vi har også valgt å ta Borr inn i veldedighetsfondet Verdi forvalter. Denne porteføljen kan du følge med på her: https://www.shareville.no/medlemmer/verdi-ntnu/feed

Scatec Solar

Verdi har i tillegg sett på solkraft selskapet Scatec Solar. Dette er en fremtidsrettet og interessant bedrift som driver utbygging og drift av store solparker. Vi mener dette er et fornuftig tidspunkt å øke den grønne eksponeringen i veldedighetsporteføljen vår. I senere tid har vi sett en del positiv omtale rundt selskapet. Både ved sikring av finansiering på flere av prosjektene, i tillegg til joint-venture avtalen med Statoil i Brasil. Til tross for en allerede solid portefølje med anlegg er både backloggen og pipelinen til Scatec tung av fremtidige oppdrag. Kombinasjonen av solide eiere, kompetent ledelse og store vekstambisjoner i et fremtidsrettet marked gjør at vi velger å ta den inn i veldedighetsfondet vårt.

På den negative siden viser både multippel og DCF analysen vår at selskapet er relativt fair priset rundt 45 kroner etter en oppgang på 46% siste 12 måneder. Vi tror dermed ikke dette er en aksje som kommer til å bevege seg mye de neste månedene og tar den derfor ikke inn i skoleduellen. Til tross for dette er det en aksje vi anbefaler alle langsiktige investorer som har troen på grønn energi å vurdere.

Følg med på vår portefjølje i Skoleduellen her: https://www.shareville.no/medlemmer/finansgruppen-verdi-ntnu/feed

Dersom du ikke har lest vårt første innlegg kan du lese det her: https://www.nordnet.no/blogg/skoleduellen-201718-verdi-ntnu/

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer