Gå til hovedinnhold

Årelating

Den sakte årelatingen fortsetter, og de amerikanske indeksene finner rett og slett ikke fotfeste. Problemet er kanskje at vi har det værste foran oss, før vi eventuelt finner en holdbar bunn. Oslo Børs faller ekstra mye, på grunn av den tunge oljeeksponeringen. WTI oljen faller til $44.50. Snart må vi begynne å følge med på Baker Hughes rig count igjen, om amerikanske produsenter begynner å skru av kranen på grunn av lave priser.

Litt flaks må man ha. Jeg spådde at Norwegian potensielt ville toppe ut etter de gode trafikktallene i dag. Aksjen åpnet opp til 385 kroner, men handler 370 kroner nå. Dagens shortkandidat, selv om jeg ikke har pratet med noen som faktisk tok den.

Golden Ocean er ned 10% siden tirsdag, mens ratene har falt 5% i samme periode. Jeg mener aksjen kanskje burde vært høyere, gitt inntjening på over 18.000 dollar dagen, men det er alltid en risiko at rateoppgangen reverseres. På den annen side må man ta risiko når man investerer, og skulle ratene gjøre et nytt legg opp innen de neste to ukene, anser jeg 32-33 kroner for et godt kjøp i Golden Ocean.

Det begynner nesten å bli makabert å se på det amerikanske aksjemarkedet, der Netflix fortsetter opp til tross for massivt salgstrykk i de brede indeksene. Aksjen stiger 3.35% til $127.80.

Myndighetene i England etterforsker nå innsiderykter i Royal Bank of Scotland, etter at shortinteressen eksploderte i dagene før staten sitt nedsalg. Aksjekursen falt 8%, og det var et knippe hedgefond som tjente gode penger. Jo flere kokker, jo mer søl.

Hør siste avsnittet av pilotsesongen av #Pengepodden med Karl Oscar Strøm og Anders Skar. Er du en trader, investor eller sparer?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer