Gå til hovedinnhold

Spennende fondsnyheter hos Nordnet

En rekke nye fond har blitt tilgjengelig på Nordnet-plattformen i løpet av 2020. Vi ser nærmere på noen av de mest ettertraktede fondene.

DNB Fund – Disruptive Opportunities

Dette fondet har vært etterspurt blant mange av våre kunder, særlig i etterkant av fjorårets Investorkveld hvor vi hadde med oss forvalter av fondet, Audun Wickstrand Iversen. Fondet har som formål finne frem til investeringsmuligheter i de selskapene som søker å innovere sine respektive bransjer. De største posisjonene i fondet per i dag er spillselskapet Nintendo, kablingsselskapet for strøm og telekommunikasjon, Prysmian, og finanskonsernet ING Groep.

Audun var også på besøk i #pengepodden nylig, sjekk ut episoden: Disruptive selskaper – Tesla, REC og Salmon Evolution

Les også innlegget hvor fondsforvalteren går nærmere inn på investeringsstrategien i fondet, og hvilke trender han fokuserer på: Teknologi og reguleringer vil gi nye langsiktige investeringsmuligheter

⭐TIN NY Teknik

Dette er et teknologi-fond som også har vært mye etterspurt av våre kunder siden fondet startet opp i begynnelsen av 2019. Det var derfor med stor glede vi tidligere i år kunne tilby fondet på vår plattform. Fondet fokuserer på innovative IT-selskaper, gaming-industrien, og helseteknologiselskaper i Norden. Noen av fondets største posisjoner er innen gaming-sektoren hvor de har Embracer Group, Evolution Gaming Group og Take-Two Interactive Software.

Tidligere i år hadde vi besøk av fondsforvalteren i TIN Ny Teknik. Sjekk ut podcasten hvor han snakker om fondets investeringsstrategi, og hvilke selskaper som er hans nordiske aksjefavoritter: Investeringer i ny teknologi med TIN Ny Teknik.

⭐Holberg Global Valutasikret

Vi utvider utvalget av valutasikrede fond på plattformen. Nå er også Holberg Global Valutasikret tilgjengelig. Ønsker du en bred eksponering mot flere av verdens markeder og samtidig valutasikre fondet, kan dette være et godt alternativ. I tillegg til å være eksponert mot flere av de store IT-gigantene som blant annet Amazon, Facebook og Apple, har fondet også posisjonert seg i legemiddelselskapet Novo Nordisk, det danske vindmølleselskapet Vestas Wind Systems, og det norske oppdrettsselskapet Bakkafrost.

Les fondets månedsrapport for september her.

Usikker på hva fordelene med et valutasikret fond er? Les kommentaren til vår spareøkonom fra tidligere i år: Bør jeg velge et valutasikret fond? (merk at innlegget er noen måneder gammelt, og at markedet kan ha endret seg siden den tid)

Nordnets internasjonale indeksfond

I tillegg til at de tre fondene (nevnt overfor) har blitt tilgjengelig på Nordnet-plattformen, har vi også styrket indeksfond-tilbudet med Nordnets helt egen internasjonale indeksfond. Et indeksfond bidrar til et godt fundament i porteføljen til enhver langsiktig sparer eller investor. Med indeksfondene har du muligheten til så spre investeringene dine på flere markeder til en lav kostnad.

Du kan lese mer om Nordnets internasjonale indeksfond, og vårt norske indeksfond som følger OBX-indeksen på Oslo Børs.

Andre fond som har blitt tilgjengelig på plattformen så langt i 2020:

Har du spørsmål til fondhandel, eller trenger hjelp med å komme i gang?  Opprett en profil på Shareville så kan du få hjelp med å komme i gang fra andre dyktige investorer, samt vår egen spareøkonom – Bjørn Nordnet. Shareville er Nordnets egne sosiale nettverk for sparing og investering – og er helt gratis!

Lær mer om fond børsskolen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
6 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
02.11.2020 21:15

De nye indeksfondene fra Nordnet benytter seg av syntetisk replikering. Generelt er det vel slik at BULL og BEAR produkter, ETN’er som f.eks. xact Bull og bear og ETF’er som benytter seg av syntetisk replikering skattemessig går under som andre finansprodukter og skattemessig beskattes som renteinntekt med sats på 22% fremfor aksjeinntekt med oppjusteringsfaktor og effektiv sats på 31,68%. Samt også kan danne skjermingsgrunnlag om det eies direkte over et årskifte i motsetning til syntetiske produkter. Da den nye prismodellen har plattformavgift på 0,30% på aksjefond som gir skjermingsgrunnlag om fondet har minimum 80% aksjeandel som eies ved fysisk replikering,… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
13.11.2020 15:52

Hei Ole. Nordnets jurister har gjort en vurdering av om de nye syntetiske indeksfondene skal skattlegges som aksjer eller renter, og har konkludert med at de skal klassifiseres som aksjefond og dermed også beskattes som aksjer / aksjefond. Et indeksfond kan enten ha en fysisk eller syntetisk replikering. Ved fysisk replikering kjøper forvalteren alle aksjene i indeksen. Nordnet sine internasjonale indeksfond har en syntetisk replikering, men holder i tillegg en kurv av aksjer som sikkerhet. Kurven med aksjer (som har høy korrelasjon mot respektive indeks) minimerer motpartsrisiko, men taler også for at fondene skal defineres som aksjefond og ikke rentefond.… Les mer »

Gjest
Gjest
30.10.2020 11:49

Minner om Forbrukerrådets anbefaler indeksfond og ikke aktive forvaltede fond: https://www.finansportalen.no/andre-valg/artikler/indeksfond-eller-aktive-fond-hva-er-best/

Hvem vil du lytte til? De som prøver å selge deg gull og grønne skoger, eller Forbrukerrådet, som kun ønsker det beste for forbrukerens og som også har saksøkt disse firmaene helt til Høyesterett flere ganger?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
02.11.2020 11:32

Minner om Forbrukerrådets anbefaler et hvilket som helst aktiv forvalted fond fremfor indeksfond når det kommer til småe markedet som Norge. https://fil.forbrukerradet.no/wp-content/uploads/2018/04/velge-aktive-aksjefond-eller-indeksfond-analyse.pdf

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.11.2020 14:47

Hei Espen. Forbrukerrådets rapport er god lesning. Vi har også sluppet til Forbrukerrådet på bloggen vår for å skrive om deres rapport: https://www.nordnet.no/blogg/indeksfond-eller-aktivt-aksjefond-20-ars-historikk-gir-svaret/
I saken over har vi også omtalt våre 4 nye regionale indeksfond. Vi har ambisjoner om å ha den beste handelsplattformen for aksjer og fond, med det størset utvalget – slik at alle kunder kan få det de ønsker. Lykke til med sparingen! Hilsen Bjørn Erik, spareøkonom i Nordnet

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.11.2020 14:47

Hei Nils. Forbrukerrådets rapport er god lesning. Vi har også sluppet til Forbrukerrådet på bloggen vår for å skrive om deres rapport: https://www.nordnet.no/blogg/indeksfond-eller-aktivt-aksjefond-20-ars-historikk-gir-svaret/
I saken over har vi også omtalt våre 4 nye regionale indeksfond. Vi har ambisjoner om å ha den beste handelsplattformen for aksjer og fond, med det størset utvalget – slik at alle kunder kan få det de ønsker. Lykke til med sparingen! Hilsen Bjørn Erik, spareøkonom i Nordnet