Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Disruptive selskaper – Tesla, REC og Salmon Evolution

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Audun Iversen, forvalter i aksjefondet DNB Disruptive Opportunities. Tema er hvordan du kan finne selskaper som disrupterer gamle bransjer, og hvilke megatrender langsiktige investorer bør være opptatt av. Gutta diskuterer også om Tesla vil kunne vinne markedet for selvkjørende biler.

F.v: Audun Wickstrand Iversen, Bjørn Erik Sættem

Bli med på Nordnet Live 2020!

Fem megatrender

(fra 05:02) Audun forteller at han har identifisert fem megatrender eller investeringskategorier som han deler fondet sitt inn i:

1. Digitalisering

2. Urban mobilitet

3. Maskin revolusjon

4. Demografi

5. Grønn verden

Han går gjennom alle disse fem, forklarer vekstdriverne og navngir sine aksjefavoritter i hver av kategoriene.

Les blogginnlegget skrevet av DNB-forvalter, Audun Wickstrand Iversen

Tesla vs Daimler og Volkswagen

(fra 15:15) Bjørn Erik mener at Tesla er verdensledende på selvkjørende biler, og viser til at Tesla sitter med over 90 % av dataene som er samlet inn fra selvkjørende bilder. Han konfronterer Audun med at fondet hans kun har en liten post med Tesla-aksjer. Audun forklarer at han har eid mer i Tesla før, men har solgt seg ned siden han syntes aksjen ble for dyr. Nå har han satset mer på Daimler og Volkswagen innenfor el-bil-trenden og selvkjørende biler. Hør hvorfor.

Innenfor kategorien demografi har Audun tatt et spekulativt veddemål på Salmon Evolution, et nytt selskap på Mercur Market.

En av favorittene innenfor «grønn verden» er den amerikanske solcelleprodusenten First Solar, som han mener er for lavt verdsatt ift potensiale. REC er en annen investering Audun liker. Bjørn Erik disclaimer at han eier aksjer i REC og kommer med en kommentar til hvorfor. Lave renter og strengere reguleringer fra myndigheter er positive faktorer for kapitalkrevende selskaper innenfor fornybar energi.

På slutten diskuterer gutta bruk av referanseindeks for DNB Disruptive Opportunities. DNB har selv valgt å bruke Verdensindeksen som referanseindeks, mens Morningstar har valgt å bruke MSCI World Information Tech.

Sjekk ut forrige ukes #pengepodden-episode: Grønne aksjer, lav rente og dyr børs

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer