Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 6 – 2021 #WSTEP

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 6 – 2021#WSTEP

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Webstep, som var dagens case på fredag. Vi går også gjennom siste forskningsresultater på innsidehandel, samt analyse av S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 8. februar

Hovedindeksen beveget seg tilnærmet horisontalt fredag og sluttet på 997 poeng. Uken som helhet ga en oppgang på 3.1 prosent.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal. Dette viser at kjøpsinteressen over tid har vært økende, og en videre oppgang indikeres. Det er nå støtte rundt 945 poeng ved reaksjoner tilbake, mens det er dannet kortsiktig motstand ved 1000 poeng.

Investtechs langsiktige hausseindeks ligger på 84 poeng etter en liten nedgang de siste par ukene. Fortsatt indikeres at en stor overvekt av de langsiktige investorene, mer enn fire av fem, er positive til børsen. Den kortsiktige hausseindeksen falt mye i siste halvdel av januar, og ligger nå på 57 poeng. Den indikerer at det nå er en liten overvekt av optimister på kort sikt.

Siste måned har styremedlemmer, direktører og andre rapportpliktige innsidere på Oslo Børs sendt melding om 53 handler, noe som er færre enn de foregående månedene. Også sammenlignet med gjennomsnittet for fjoråret, er aktiviteten lavere. En sannsynlig forklaring er at mange innsidere nå sitter på kunnskap om 2020-regnskapene som foreløpig ikke er kommunisert til markedet. Dermed har de ikke lov til å handle. Dette mønsteret gjentar seg hvert år. Vi regner med lav aktivitet også de kommende ukene, men at aktiviteten tar seg opp når de fleste fjerdekvartalsresultatene er presentert. Kjøpsandelen er fortsatt høy og innsiderne sender signaler om god tro på kursoppgang i egne selskaper.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Webstep

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Webstep og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen har brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 23.10 kroner.Positiv volumbalanse indikerer at kjøperne er aggressive mens selgerne er passive, og styrker aksjen.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer