Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 49 – 2021 #PROT

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Webinar 8. desember: Nyttårsrakettspesial!

Bli med når forskningssjef Geir Linløkken presenterer et utvalg av Investtechs nyttårsraketter for Norge, Sverige og Danmark onsdag 8. desember kl. 08.30. Meld deg på her>>

WebTV Investtech uke 49 – 2021#PROT

I ukens WebTV ser vi på det tekniske bildet av OSEBX og Protector Forsikring, som ligger i den norske modellporteføljen. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 6. desember

Det ble en negativ utvikling i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1175 poeng, noe som er en nedgang på 0.3 prosent. For uken som helhet viste indeksen bare en svak en endring på -0.02 prosent.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. En videre oppgang innenfor trenden indikeres. Det ligger motstand ved 1240 poeng, mens det ved ytterligere reaksjoner tilbake ligger støtte rundt 1140 poeng, 3 prosent ned.

Investtechs kortsiktige hausseindeks er nær halvert på et par uker og ligger på 33 poeng. Den indikerer at 2 av 3 investorer er negative på kort sikt. Den langsiktige hausseindeksen ligger på 53 poeng og indikerer at det er omtrent like mange optimister som pessimismter på lang sikt.

Den siste måneden er det meldt 187 handler fra innsiderne på Oslo Børs, og kjøpsandelen er på 88 prosent. For siste 12 måneder er kjøpsandelen 85 prosent. Direktører, styremedlemmer og andre innsidere signaliserer god tro på kursoppgang i egne selskaper.

Vi nærmer oss tiden for potensielle nyttårseffekter. Tidligere år har risikable aksjer gjort det mye bedre enn andre aksjer i en periode på noen uker rundt nyttår. Det kan gjelde årets taperaksjer, småselskaper og volatile aksjer, eller aller helst aksjer med alle de tre egenskapene på en gang. Slike aksjer kan være potensielle nyttårsraketter, og tidligere år har noen av dem virkelig skutt i været i slutten av desember og tidlig i januar.

De senere årene mener vi å ha sett at nyttårseffekten kommer tidligere enn før. Mange av aksjene i gruppen har steget bra allerede i desember, mens det ikke har vært mye futt igjen litt ut i januar. Slik var det forrige nyttår. Vi vet selvsagt ikke når nyttårseffekten kommer i år, og ikke engang om den kommer. Statistikken og Investtechs erfaringer fra tidligere år tilsier imidlertid at det er gunstig å sitte i småselskaper, og gjerne av den volatile sorten, i desember og tidlig i januar. Statistisk anses det nøytralt mellom stabile aksjer og risikable aksjer i perioden fra cirka midten av november til cirka 15. desember.

Statistikk for de skandinaviske børsene de siste ti årene, viser nesten to prosentpoeng statistisk meravkastning for smallcaps i desember og nesten ett prosentpoeng i januar.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden. Eventuelle tilpasninger til potensielle nyttårseffekter anbefales gjort mellom cirka 15. november og 15. desember, og spesielt nå å være overvektet i smallcaps og undervektet i bigcaps.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Protector Forsikring

En tilnærmet horisontal trendkanal er brutt opp på mellomlang sikt. En fortsatt sterk utvikling indikeres, og Protector Forsikring har nå støtte ved eventuelle reaksjoner ned mot trendlinjene.Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 98.30 kroner. Videre oppgang til 116 kroner eller mer er signalisert.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 93.00 kroner.Positiv volumbalanse indikerer at volumet er høyt på oppgangsdager og lavt på nedgangsdager, noe som styrker aksjen.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer