Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 46 – 2022 #SNI

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 46 – 2022#SNI

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Stolt-Nielsen, som er blant ukens norske tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Bli med på investorkvelden i Oslo den 16. november! Les mer her >>

Morgenrapport 14. november

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1196 poeng, noe som er en oppgang på 0.5 prosent. For uken som helhet viste indeksen bare en svak endring på -0.3 prosent.

Indeksen ligger i en horisontal trendkanal mellom støtte ved 1180 – 1154 poeng og motstand rundt all-time high ved 1287 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 66 poeng etter å ha femdoblet seg siden inngangen til oktober. Dette indikerer at pessimistene har blitt presset tilbake av optimistene på kort sikt, og at det nå er en overvekt av optimister. Den langsiktige hausseindeksen er på 32 poeng og indikerer at det fremdeles er en klar overvekt av pessimister blant de langsiktige investorene på børsen.

Aktiviteten blant innsiderne har begynt å ta seg opp igjen etter at mange av selskapene på børsen har presentert 3.-kvartalstallene. De aller fleste innsidere som handler, er positive på eget selskaps vegne. Ser vi på siste måned og kvartal, så har det vært en kjøpsandel på 83-89 prosent.

Det er fortsatt høy volatilitet i markedet og lett å bli påvirket av kortsiktig støy. Vi anbefaler langsiktige investorer å ‘sitte stille i båten’, la markedet ta deg litt hit og dit, men beholde eksponeringen.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Stolt-Nielsen

Stolt-Nielsen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 207 kroner.Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt.RSI-kurven viser en fallende trend, noe som er et tidlig signal om mulig vending ned også i kursen.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer