Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 24 – 2023 #SCANA

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 24 – 2023#SCANA

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Scana, som er blant ukens norske tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 12. juni

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1232 poeng, noe som er en oppgang på 0.3 prosent. For uken som helhet viste indeksen en svak endring på +0.4 prosent.

Oslo Børs viser en sidelengs utvikling mellom støtte ved 1140 poeng og motstand ved 1284 poeng på mellomlang sikt. Et langsiktig kjøpssignal vil utløses hvis indeksen bryter opp gjennom 1284-1287 poeng, mens det er negativt om den skulle falle under 1140-nivået.

Den kortsiktige hausseindeksen, som anses å være et godt bilde på optimistandelen blant kortsiktige investorer, er på 48 poeng, ett poeng over den langsiktige haussen. Hausseindeksene indikerer nær likevekt mellom optimister og pessimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på børsen.

Aktiviteten hos innsiderne er omtrent som normalt, med 104 handler siste måned. Kjøpsandelen er 89 prosent, og vitner om stor optimisme hos mange direktører og styremedlemmer på vegne av egne selskaper.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av seniorforsker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Scana

Scana ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften. Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 1.62 kroner. Objektivet ved 1.98 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning. Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 1.70 kroner. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer