Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 12 – 2023 #AKAST

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 12 – 2023 #AKAST

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Akastor, som gikk inn i Investtechs norske Modellportefølje på fredag. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 20. mars

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1153 poeng, noe som er en nedgang på 0.6 prosent. Uken som helhet ga en nedgang på 5.5 prosent.

Indeksen har brutt den stigende trenden, og det indikeres nå en mer sidelengs utvikling. Indeksen har støtte ved 1150 poeng. Et brudd på dette nivået vil være et salgssignal. Det ligger motstand ved 1220 og rundt all-time-high ved 1287 poeng.

Den kortsiktige hausseindeksen har falt med hele 21 poeng den siste uken og ligger på 33 poeng. Dette indikerer at det er en klar overvekt av pessimister blant de kortsiktige investorene. Den langsiktige haussen er på 52 poeng, og indikerer at det er omtrent like mange optimister som pessimister blant de langsiktige investorene på Oslo Børs.

Aktiviteten blant innsiderne er høy. Siste måned er det rapportert 156 handler, med en kjøpsandel på 83 prosent. De fleste innsidere som handler, er positive på eget selskaps vegne, men kjøpsandelen er likevel lavere enn snittet for siste år.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Akastor

Akastor viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Kursen har reagert tilbake etter bruddet på en rektangelformasjon. Det er støtte rundt 11.18 kroner, noe som åpner for gode kjøpsmuligheter nå. Etablert brudd under denne støtten vil imidlertid nøytralisere kjøpssignalet. Aksjen har støtte ved cirka 10.70 kroner og motstand ved cirka 13.60 kroner. Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer