Gå til hovedinnhold

Fest setebeltene – oktobervolatiliteten er rett rundt hjørnet

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Markedet står ovenfor oktober, som, med mer enn 100 års historikk, er den måneden i året med mest volatilitet. Siden markedet har gått veldig mye siden i sommer, og vi har veldig overkjøpte børser, kan det være smart og ha litt refleksjoner rundt dette.

Volatilitet per måned

“Bear killer”-måned

Sørg for at du er posisjonert for at du tåler litt mer svingninger enn vanlig. Det som er spennende er at, ifølge Mark Hulbert, så har flere bull-markeder startet enn endt i oktober. Oktober har et rykte for å være en “bear killer”-måned. Dette er spennende med tanke på at media er veldig glad i å snakke om at markedet er høyt priset. Dette inkluderer meg selv. Jeg er litt skeptisk til den raske oppgangen, og nervøs for alt fra FED som trekker inn likviditet i markedet, til høye multipler og frykten for skuffelser i Q3 som vi står ovenfor i oktober.

Jeg føler meg trygg på at oppgangen vi er vitne til er likviditetsdrevet. Det er ingen gode alternativer til børs. Dermed er det veldig mye kapital som har kun ett sted å være, nemlig børs.

Det er interessant at ingen eksperter i USA spår at oktober er starten på et nytt rally.

Les mer om saken her

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer