Gå til hovedinnhold

Vi ser på en OECD rapport…

Oslo Børs oppfører seg som forventet, men vi har enda ikke fått noen signaler om at salgsprogrammene er ferdig. Inntil da avventer vi bare situasjonen. Følg med på de som holder seg sterke, som Seadrill (utbytte om to uker, og oppgradering fra analysekorpset. Target 280 så jeg i dag) og REC. Norwegian har også 10 dager igjen til trafikktall for mai måned, og som jeg har nevnt flere ganger tror jeg på et lite rally i forkant.

Frontline faller nesten -4% i dag, og det til tross for at ratene går på WS45 østover. Det er opp WS2-3 fra i går kveld. Det skulle ikke forundre meg om denne ble løftet inn i amerikansk handel, kanskje for noen av dere som deltar på AksjeNM.

OECD er ute med en vekstanalyse, der de tar ned global vekst fra 3.4% til 3.1%. Jeg har ikke lest hele rapporten, men rynket litt på nesen over de fire faremomentene de ser i markedet.

1. Forverring i EU krisen (Er ikke denne over? rentene er lave, og høy arbeidsledighet skaper konkurransefordeler og lavere arbeidskost, se produktivitet i Spania f.eks)

2. Finansiell volatilitet foran en eventuell nedtrapping av stimuliprogram. (Er det noen som tror at sentralbankene kommer til å tråkke hardt på bremsen etter å ha brukt pensjonen til tre generasjoner på å støtte markedet? Nedtrapping skjer gradvis)

3. Sequester i USA og dårlige statsfinanser i Japan. (Automatiske kutt/ sequester i USA var vi igjennom i Januar, og da steg markedet over 10%. Japan ser økt vekst, forbedret aksjemarkedet og lavere arbeidsledighet)

4. Vekstratene blir varig lavere enn den før krisen (Jeg tror det har noe med skifte fra produksjon av fysiske varer til service og IT økonomi. Noen arbeidsplasser kommer aldri tilbake)

Les også favorittindikatoren til Espen Grønstad i Investech. Interessant lesning.

OPPDATERING kl 15.45: En annen blogger på Nordnetbloggen, Arne Kvale, har sett på prisingen av MultiClient Geophysical, som skyter seismikk på oppdrag med innleide båter. Dette er lite kapitalkrevende som Kvale skriver, og peker på lav prising i forhold til konkurrenten Spectrum (gått som en kule de to siste årene). Det eneste problemet jeg ser, er ikke hva Kvale skriver, men hva sjefen i MCG sier. Nemlig at 2D seismikk ikke blir skadelidende før oljeprisen står i $50. Jeg skal like å se prisene på kontraktene som blir delt ut hvis oljeprisen faller $10-20 i sommer. På den annen side vil forhåpentligvis kostanden til MCG justere seg, ettersom etterspørselen etter seismikkbåtere også faller, men jeg tror ikke de kan opprettholde like stor margin uansett.

Wall Street åpner ned, og nå er det kanskje på tide å brette opp ermene for å kjøpe litt aksjer igjen. Norwegian unde 293? Er det mange som ikke tror den prøver seg på 300 kroner igjen før trafikktallene? Husk at denne er motsyklisk på oljeprisen, og skulle det komme svake lagertall (oljeprisen har falt i dag), kan aksjen stige på lavere kostnader.

REC “outperformer” markedet i dag, og i mine øyne ser den ut til å ta sats høyere når risikoapetitten kommer tilbake. Det har vært en lang rekke gode nyheter i vår, og et nytt knippe flinke investorer har tatt tak i caset.

For tre uker siden skrev jeg at Apple oppturen etter kvartalstallene var over ($455), men store tilbakekjøp vil begrense fallet. Aksjen har nå surret frem og tilbake mellom $420-450, og er nå på vei ned fra toppen i kanalen. For guds skyld ikke short denne, ettersom de kan plutselig kan kalle inn til pressekonferanse og lansere nye sprell, men det er kanskje ikke noe poeng å kjøpe den nå. Vent heller på $420 igjen.

I følge USA Today har aksjemarkedet skapt $12.8 trillioner i aksjeverdier for investorene siden bunnen 9. mars 2009. Det er rett under totale statsgjelden i USA på $13 trillioner. Oppgangen får statsgjelden til å virke mindre avkrekkende.

 

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer