Gå til hovedinnhold

VerdiNTNU – Oppdatering Uke 5

Borregaard

Som nevnt i forrige uke, har vi stor tro på Borregaard. Selskapet slapp tall for fjerde kvartal torsdag 2. februar, og signalene derfra var svært positive. De guider omtrent samme revenue for BioSolutions – den største av tre forretningsområder; c60% av revenue – i 2023. Gitt samme gross price på tremasse-produktene deres som i Q4, er det også rimelig å anta denne kan økes ytterligere slik de gjorde i hele 2022.

BioMaterials (32% av revenue) er det segmentet vi har vært mest pessimistiske til. Tross dette har det vært meget sterkt dette kvartalet, der EBITDA-marginen økte med 3-gangeren Q4’22 over Q4’21. De kommer også med positiv guiding på området.

Fine Chemicals (9% av revenue) økte også mer enn forventet. Eneste usikkerheten fra rapporten er ethyl, vanilin og ether markedet, men utslagene her vil være begrenset. De skal også investere NOK 230m for å bevege seg bort fra LNG og satse enda mer på elektrisitet. Dette vil bidra til å redusere 30,000 tonn årlig utslipp av CO2.I tillegg minker man usikkerheten for de enorme svingningene i gassprisen.

DPS på 3,25,- og EPS på 8,95,- for året, ROCE økte med 2-3% y-o-y, og de har overgått forhåndsforventningene til alle analytikerne. Oppsummert, kan vi si at 2022 var et meget bra år der Borregaard fikk kostnadsinflasjonen over på sluttkunden deres. Gudingen for 2023 er generelt meget positiv, og det kan blir interessant å følge med på BioMaterials da fremtiden der plutselig ser litt mer lovende ut.

Norske Skog

Det er også verdt å trekke frem Norske Skog, som er et selskap vi har hatt sterk tro på over lang tid. Kort oppsummert spruter selskapet cash og rabatten til peers er enorm. Selskapet ser også attraktivt ut på sikt, da sammenlignbare selskapers avkastning på sysselsatt kapital tilsier en tosifret normalisert FCF yield på dagnes prising.

Følg Verdi NTNU sin portefølje på Shareville.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer