Gå til hovedinnhold

To “oljemygger” – Oppdatering

InterOil Exploration and Production 

Emisjon på 50 MUSD ~ 275 mill NOK, som tilsvarer ca. 1,8x dagens markedsverdi. I etterpåklokskapens navn burde nok Interoil(IOX) tatt en emisjon mens kursen var langt høyere. Man kan imidlertid spekulere i om dette ikke var ønskelig fra hovedaksjonærene sin side.

Likviditetsproblemene i IOX har vært kjent i markedet lenge, og kursen har sakte men sikkert falt i påvente av refinansiering/lisensforlengelse i Peru. Som følge av nevnte likviditetsproblemer har IOX sin produksjon av olje falt med 42 % siden Q4 2010, og de trenger pengene fra emisjonen til å møte kortsiktig låneforfall, samt gjøre nødvendige investeringer for å øke produksjonen.

Jeg har over en lengre periode fulgt IOX som følge av at selskapet virker særdeles billig. Tok som følge av dette et kortsiktig lodd i IOX da det kom indikasjoner fra myndighetene i Peru om lisensforlengelse. Avkastningen ble hyggelig på kort sikt, og solgte da jeg ikke ønsket å sitte over tallene som kom i går.

Da man gjør en kortsiktig handel som dette er det lett å tro at man er flinkere enn det man er, og prøvde følgelig å gjøre en spekulativ handel etter tallene var sluppet(Kurs 3,5 à ned ca. 40 %). Tankegangen bak handelen var at det var en stor selger i markedet, og regnet med at hvis denne posten ble tatt vekk så ville kursen reagere opp. Videre var jeg av den oppfatningen av at hvis handelen gikk dårlig så kunne jeg alltid forbli sittende (LONG). Utover dagen registrerte jeg imidlertid at det kom flere og flere selgere, og krøp derfor til korset ved å selge til 3,4 på slutten av dagen. (Altså et surt tap på 10 øre aksjen). Lærdommen jeg tar med meg fra handelen er at det stort sett ikke lønner seg å ta forhastede slutninger, samtidig som man i slike situasjoner bør ha is i magen.

Synes fortsatt IOX er et svært spennende case, og det finnes definitivt verdi her under forutsetning av at man får satt emisjonen. P.t er det imidlertid for mye usikkerhet i markedet mtp. hva emisjonskursen blir på, så jeg avventer videre inngang.

Kommer sikkert til å skrive mer om IOX etter at emisjonen forhåpentligvis er fulltegnet.

Panoro Energy

Ellers ble jeg i dag Panoro Energy(PEN) aksjonær for første gang. Har i likhet med IOX fulgt PEN over en lengre periode, men har ventet på det «rette tidspunktet» med å gå inn. PEN sendte i går en oppdatering på resultatene fra boringen av sidesteget fra Tortue funnet, som var ment for å gi en bedre forståelse av funnene innenfor Dentale og Gamba reservoarsonene. Aksjen startet dagen opp over 7 %, (Kanskje som følge av overskriften på Hegnar Online som lød følgende: «Nytt oljefunn for Panoro Energy -http://www.hegnar.no/bors/article719449.ece). Aksjen falt imidlertid raskt tilbake, og jeg benyttet derfor muligheten til å plukke noen aksjer på 2,85.

Når det gjelder verdsettelse virker konsensus blant diverse analytikere å være at markedet ikke priser inn dagens produksjon fra Mnati (Q4 produksjon på 3837 Barrels Of Oil Equivalent Per Day) og tillegger videre null eller negativ verdi på deres i Vest-Afrika portefølje. Når det gjelder porteføljen i Vest-Afrika ønsker PEN å redusere eierandelen/selge hele porteføljen, og det er ventet at nyheter rundt dette kan komme raskt. Dette vil da fungere som en katalysator for aksjen, og dersom det kommer et positivt utfall her vil vi raskt se andre kurser enn dagens.

På den negative siden bør man være oppmerksom på at aksjen har bred meglerdekning, og omsetningen er stor nok til at salgsprosessene PEN nå er inne i, er godt kjent i markedet. (kanskje diskontert inn i dagens kurs?)

Posisjonen min i PEN er enda liten, og jeg ønsker å gjøre en langt grundigere analyse før jeg eventuelt bestemmer meg for å øke posisjonen.

Mvh/Arne A. Kvale

Photo credit: kk+ / Foter.com / CC BY-SA

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer