Gå til hovedinnhold

Svakere GDP tall

Det var knyttet store forventninger til dagen GDP tall i USA. Mange fryktet kanskje at de skulle komme inn over forventning og sende dollaren ytterligere opp. Fasiten ble 1.9% mot ventet 2.2%, noe som initiellt sender dollaren og aksjemarkedet ned. Personlig tenker jeg at en slik vekst gir rom for mer ekspansiv økonomisk politikk, samtidig som rentebanen til FED holder seg på dagens nivå. 

Dagens lese og læretips er denne artikkelen i Marketwatch om rotete og forvirrende kvartalspresentasjoner. De fleste overlater til pressen og analytikerkorpset å tolke kvartalstallene, men er du av typen som liker å kaste deg over tallene på egen hånd, bør man vite at mange selskapet gjør det ekstra kronglete for å skjule svak utvikling.

  • Flere store selskaper bytter rekkefølge på årstallene, slik at de beste tallene kommer først.
  • Flere krever at du må logge deg inn på websiden deres for å lese hele rapporten, noe som gjør at sidene ofte crasher på release dato.
  • Ved å gjemme bort tallene gir man også en fordel til hedgefond med machine reading software som scanner websidene etter den spesifikke infoen
  • GE og IBM byttet rekkefølge på earnings per share basic og diluted

Personlig synes jeg svært mange børsmeldinger og selskapsinformasjon er unødvendig klønete fremstilt. Jeg forstår at de må oppfylle visse kriterier, men det går an å gjør teksten og hovedpunktene litt mer sexy enn hva de er i dag. Et børsnotert selger faktisk to ting; Underliggende produkt/tjeneste og aksjen som en investering.

Les også om Ole Andreas Halvorsen som hadde et svakt år i fjor, faktisk det svakeste siden han startet Viking Global Advisors i 1999. 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
29.01.2017 17:51

Spennende tema, dette med kvartalstallene. Er dette mye utbredt i Norge?