Svak oppgang i vente. Senatet avgjør riksrettsprosessen mot Trump. Blandet utvikling i USA og Asia

Det ble en relativt rolig dag på Wall Street onsdag. Nasdaq indeksen, der de flest teknologiaksjene er notert, gjorde det for øvrig best, mens Dow Jones indeksen endte relativt flatt. De mindre selskapene derimot, falt noe tilbake etter å ha steget betydelig så langt i år

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,2 prosent i snitt i går.

Det ble en relativt rolig dag på Wall Street onsdag. Nasdaq indeksen, der de flest teknologiaksjene er notert, gjorde det for øvrig best, mens Dow Jones indeksen endte relativt flatt. De mindre selskapene derimot, falt noe tilbake etter å ha steget betydelig så langt i år. Mao. var det tegn til gevinstsikring i flere av årets vinneraksjer.

Investorenes hovedfokus handler fremdeles om Covid-19 situasjonen da smittetallene langt ifra er under kontroll. Når det er sagt, den kommende administrasjonen, ledet av Biden, er ventet å øke stimulansepakkene til økonomien i tiden fremover. Økte stimulanser er ventet å hjelpe amerikansk økonomi å de kommende månedene, dog inflasjonsimpulsene og renten vil også stige i denne prosessen.

Intel (+7%), Walgreens Boots Alliance (+2%) og Apple (+1,6%) toppet vinnerlisten blant Dow30 selskapene, mens IBM (-1,8%), Dow (-1,7%) og Nike (-1,4%) endte på bunn. Oppgangen i Intel kom etter nyheten om sjefsbytte.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,1 prosent i snitt torsdag morgen.

De asiatiske investorene var ikke samstemte i natt. Mens børsene i Japan, Hong Kong og Australia endte opp, valgte investorene å sende børsene i Kina og Sør-Korea ned. Foruten om Covid-19 situasjonen, ble nyhetsbildet preget av den pågående riksrettssaken mot Trump. Representantenes Hus stemte i går kveld for å stille Trump for riksrett for andre gang. Hvorvidt riksrettsprosessen løper videre gjenstår å se, da det er Senatet med minimum 2/3 dels flertall, som bestemmer dette.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 56 dollar per fat, ned -0,6 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,46, mens 30-års renten i USA ligger på 1,84 prosent.

Økte smittetall globalt, inkludert i Kina, har lagt en liten demper på oljeprisutviklingen det siste døgnet. Når det er sagt, det underliggende momentumet er fortsatt sterkt, godt hjulpet av flere positive faktorer som; produksjonsbegrensninger, positive makrotall, økte stimulansepakker, utrulling av Covid-19 vaksiner.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer