Gå til hovedinnhold

Storkjøp av fond også i februar

Nordnets fondskunder hamstret aksjefond i februar. 10 prosent børsoppgang i årets to første måneder er uvanlig sterkt. Nå begynner vi å nærme oss toppnivåene fra i høst, men fondskundene ser ikke ut til å ha ikke høydeskrekk.

Etter en tung høst, har aksjemarkedene fått en rakettstart i 2019. Oslo Børs steg ca 3,5 prosent i februar og er opp hele 8 prosent så langt i år. Den brede amerikanske aksjeindeksen SP500 steg 3 prosent i februar og er opp hele 11 % hittil i år. Oslo Børs er ca 9 prosent unna toppnoteringen i fjor høst, mens SP500 har ca 5 prosent igjen til forrige topp.

Nordnets privatkunder vil være med på oppgangen og nettotegnet fond for 176 millioner kroner i februar. Aksjefond ble kjøpt for 153 millioner, rentefond for 18 millioner og kombinasjonsfond for 5 millioner. Dette er nesten like høye tall som i januar.

Positive nyheter om at USA og Kina kan finne en løsning på handelskrigen har dratt børsene videre oppover i februar. Her hjemme har Oslo Børs nytt godt av stigende oljepris.

Kjøper aksjefond på stigende kurser

I stigende markeder kjøper våre kunder mer aksjefond enn de selger, og motsatt. I oktober og desember, hvor aksjemarkedene falt, så vi at privatkundene nettosolgte aksjefond. I månedene før og etter markedsuroen nettokjøpte kundene aksjefond.

Det er vanskelig å slå markedet ved å vekte seg opp og ned i aksjer og aksjefond etter markedsutsiktene, slik mange har en tendens til å gjøre. Likevel forstår jeg at det er naturlig at mange lar seg styre av den kortsiktige børsutviklingen.

Husk at den viktigste beslutningen for å oppnå en god avkastning på lang sikt er å velge høy aksjeandel i all langsiktig sparing. Og det har Nordnets fondskunder forstått, mener jeg: Gjennomsnittlig aksjeandel blant de norske kundene er over 75 prosent. Resten er rentefond. Det lover bra for sluttresultatet.

Mest kjøpte fond i februar:Mest solgte fond i februar:
Nordnet Superfondet NorgeDelphi Nordic
DNB TeknologiKLP FRN
Holberg KredittHolberg Likviditet
KLP AksjeGlobal IndeksDNB Obligasjon
Nordnet Smart 15Nordea 1 – Stable Return
Fondsfinans KredittDNB Norge Indeks
HSBC GIF BRIC EquitySKAGEN Vekst
DNB Global IndeksStorebrand Vekst
Alfred Berg GambakODIN Sverige
FORTE ObligasjonArctic Return Class

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer