Gå til hovedinnhold

Storebrand

Gjennom hele 2016 har jeg skrevet om bullcaset i Storebrand. Hvorfor flinke og opportunistiske investorer har gjort sitt inntog, hvorfor en ny styreformann med bakgrunn i Tandberg ble innsatt, hvorfor forsikring og forvaltning ville gå lysere tider i møte. Tor Olav Trøim og Magni Partners så tidlig at Storebrand lå an til å kunne betale ut et større utbytte enn ventet, da de ville nå solvenskravene på et tidligere tidspunkt enn resten av analysekorpset. Slik kunne de kjøpe aksjer på 30 tallet i en av de største bluechippene på Oslo Børs som nå står i 55 kroner. 

Når lange renter stiger, blir det lettere å skaffe risikofri avkastning på den langsiktige porteføljen. Storebrand tar i mot forsikringspenger i dag, som de kanskje skal betale ut i fremtiden ved skade eller som pensjon når spareren blir gammel. Det betyr at avkastningen i mellomtiden eller hva de kan låse inn nå, har alt å si for profitabiliteten til selskapet.

Dette caset har egentlig bare styrket seg det siste halvåret, og kommer til å bli bedre ettersom selskapet bygger mer kapital. Jeg tror ikke Tor Olav Trøim har planer om selge denne posten i år. Ikke når utbytteutsiktene øker fra dagens nivå!

“Forventet utvikling i solvensmargin tilsier en gradvis økning i utbyttegrad utover dette fra 2018”

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer