Gå til hovedinnhold

STATOIL & OLJEPRIS SCENARIO

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Det følgende er kommentar som ble lagt ut til abonnenter på TaktiskInside.com på onsdag, men den er like aktuell idag. 

  • Tallene i Statoil var litt blandet, og den må vise fornyet momentum. Aksjen er grunnet tallene flyttet til Watch m.h.p salg.
  • Men oljeprisen følger scenarioet jeg har spekulert på de siste to ukene. Igår sluttet WTI på 54, og har tatt ut nedre del av target på 54/55.
  • Det er fortsatt mye short igjen slik at det kan faktisk inntreffe at oljen stiger forbi mitt kortsiktige target. Men oljeprisen understøtter olje- og oljeservice aksjene på kort sikt.
  • Det er imidlertid høy risiko forbundet med oljeprisutviklingen fordi det er 883 mill. fat long, og hvem skal hedgefondene selge til for å ta gevinster?
  • Rekorden for netto long i Brent/WTI var 1025 mill. fat olje. Men når oljen stiger 5 dollar på marginalt med kjøp fra hedgefondene og short covering på ca. 30-40 mill. fat. Hva blir konsekvensen hvis hedgefondene ønsker å ta gevinster på 300-400 mill. fat?
  • Jeg opprettholder mitt oljepris scenario på 54-55 dollar for WTI (kan overskyte grunnet short-covering) men velger hedgefondene å ta gevinster når det ikke er shorts igjen og “alle” har kjøpt så forventer jeg en nedgang på 15-20 %.
  • I siste analyse så ser jeg også på muligheten for at jeg må redusere fallpotensialet til 10-15 % grunnet etableringen av en høyere trading-range. Men dette avgjøres av hvor aggressivt hedgefondene vil ta gevinster.

Men uansett så skal oljen ned når short-coveringen er ferdig, og da vil trolig olje- og oljeservice selskapene også være kraftig overkjøpt. Kan vise seg å bli en en dårlig kombinasjon!

Tabellen under viser bloggerens eventuelle interesse i verdipapirer som er nevnt i blogginnlegget

Verdipapir Eies av bloggeren Andre finansielle interesser Andre interesser som påvirker objektiviteten Ansvarlig for anbefalingen
statoil nei nei nei

Roger Kristiansen, aksje- og sentimentanalytiker via selskapet TaktiskInside.com

Denne investeringsanbefalingen spres uendret av Nordnet Bank NUF som er under tilsyn av Finanstilsynet. Investeringsanbefalingen er ikke utformet i henhold til kravene i lover og forskrifter fastsatt for å fremme investeringsanalysers uavhengighet og investeringsanbefalingen har ikke vært gjenstand for forbud mot handel i forkant av delingen. Investeringsanbefalingen er ikke en investeringsanalyse, men bør anses som markedsføring. Finansielle instrumenter kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer