Gå til hovedinnhold

SNAPCHAT Q2 Preview

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Tall fra Snapchat etter børs på torsdag

Snapchat leverer tall etter børs torsdag kveld, og som alltid er det knyttet spenning til veksten og økningen av brukere. Forventningene er 189,3 millioner USD topplinje, og vekst i antall aktive brukere med over 7 millioner. Første kvartal ble det oppgitt 166 millioner aktive brukere, som er en vekst på 5%.

Aksjen gikk på børs på 17 USD og steg deretter kraftig og var nesten oppe i 30 USD. Deretter har det vært en vei, og det er nedover. Forrige kvartalstall skuffet, og de leverte 149,65 millioner USD in revenue. Det var en sterk oppgang fra 38,8 mill USD i fjor. Selskapet tapte 2,2 mrd USD første kvartal, mye takket være at en av gründerne og CEO Evan Spiegel fikk en utrolig 750 mill USD aksjebonus.

Når Snapchat gikk på børs var det en kopi av prisingen til Facebook. 25 ganger sales ble brukt. Og da brukte analytikerne en predikert 1 bln USD sales forecast (25) og landet på en IPO på 24 mrd USD.Problemet var at q1 skuffet med kun 150 millioner USD. Derfor har Snapchat falt kraftig og er nå helt nede på 13 USD.

Det gir en Market Cap på 15,8 mrd USD. Tar man q1 på 150 mill USD og ganger med 4 kvartaler har man en topplinje på 600 millioner USD.

Price/Sales er i dag da på 15,78/600=26. Slik at i mine øyne har ikke fallet gjort meg fristet til å kjøpe aksjen, den er bare kommet ned grunnet svake tall. Derfor er topplinjen ekstremt viktig å følge i dette selskapet. Skulle de overraske på oppsiden eller nedsiden, vil jeg anbefale å bruke P/S 25 som en indikator på hvor markedet priser denne type selskaper.

Slik jeg ser det har prisen kommet ned grunnet svakere kvartalstall og at «Lock up» av aksjer fra IPO fra ansatte og tidlige investorer er over slik at disse kan nå selge aksjene sine fritt.

S&P Global har også ekskludert aksjer som Snapchat å være i deres indeks på bakgrunn av deres preferansestruktur. Til tross for at gründerne Evan Spiegel og Bobby Murphy ikke eier mer enn 29 % av aksjene, har de stemmerett for 88,6 %. I praksis er det disse to som alene bestemmer Snapchat sin fremtid.

Vil du diskutere aksjen med andre? Det kan du gjøre her på Shareville.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer