Gå til hovedinnhold

Slik har porteføljen min utviklet seg i juli

Sommeren er på hell og markedet har utviklet seg positivt. Dette mot alle odds ved at det meste makroøkonomisk har gått mot oss. Hva skjer videre?

Sommeren er som alltid en tid med litt lavere aktivitet og svakere handelsvolum. Som skrevet tidligere kan dette skape store muligheter for den aktive investor. Denne sommeren har absolutt ikke skuffet på aktivitet.

Det mest markedsdrivende har helt klart vært de sterke inflasjonstallene og tilhørende rentehevninger fra verdens sentralbanker. Det er helt tydelig at sentralbankene med FED i spissen nå har satt seg et mål om å få ned inflasjonen. Til tross for at FED og de andre sentralbankene har satt opp rentene kraftig den siste tiden, ser det ikke ut til at inflasjonen er helt avtakende enda. Videre ser man at de høye kostnadene har satt press på inntjeningen til selskapene og resultatsesongen har vært blandet- ikke så ille som kanskje forventet, men heller ikke eksemplarisk lesning.

Investorene sitter nå og vurderer om selskapenes guiding fremover er for tøff eller om man nå skal starte å kjøpe aksjer igjen. Vi så mye av det siste i juli måned som endte som den beste måneden siden 2020. Mange mener dette kan være et klassisk «bear market rally» som det absolutt kan være noe i.

Selv om mange selskaper har falt mye i verdi, har olje og råvareselskaper hatt en super utvikling så langt i 2022. Det beviste også tallene og flere av de store oljeselskapene har levert knallsterke tall.

Min portefølje

YTD performance: -1% Oslo børs: +3% Dow Jones World indeks: -15,7%

Kahoot

Sparebank 1 Midt Norge

Mowi

Sagax AB

Kitron

Subsea 7

Nasdaq-100 (QQQ)

Maha Energy

Nordic Semiconductor

Subsea 7

Fond: Nordnet Global Indeksfond ESG (spareavtale hver måned)

Kjøp:

Salg:

Jeg har ikke gjort noen nye investeringer denne sommeren. Jeg har sittet relativt rolig og studert markedet fra sidelinjen. Det er fort gjort å la seg rive med når markedet går og alt ser bra ut, men jeg velger heller å spare litt krutt til senere. Det er fortsatt mye usikkerhet der ute, med en fortsatt høy inflasjon, resesjon i verdensøkonomien og en potensiell eskalerende politisk konflikt mellom Kina og Taiwan.

Veien videre

Vi har fortsatt en del tall som fortsatt skal legges frem, og dette vil fortsette å prege markedet både her hjemme og ikke minst i det internasjonale markedet. Samtidig vil markedet fortsatt følge med på inflasjons og markrotall som kommer på løpende bånd fremover.

Jeg er veldig spent på høsten og tror på mange måter den kan overraske. Ser man plutselig at renten fortsetter å falle og inflasjonen faller tror jeg teknologiaksjer fort kan få seg en reprising. Aksjer som Shopify og Netflix er fortsatt ned 60-70 prosent fra toppen og jeg tror det skal lite til for at disse selskapene kan få en god høst. Samtidig er det mange mørke skyer på horisonten som gjør at det på ingen måte er noen gratis lunch i markedet per i dag.

Fortsatt god sommer!

/Mads

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
12.08.2022 14:36

Er det ikke snart på tide å gi seg med aksjeplukking og bare gå over på indeks? Det er jo alltid tap mot indeks