Gå til hovedinnhold

Skattetips

I forbindelse med at selvangivelsen er like om hjørnet, vil jeg fremover legge ut en del spørsmål vi får fra Nordnets kunder og besvare dem slik at noen der ute kanskje finner akkurat det de lurer på her på bloggen. Noen spørsmål vil være relevante for Nordnetkunder og noen spørsmål vil være mer generelle. Både de enkleste og de mer kompliserte spørsmål vil tas opp.

Dersom du har andre spørsmål, still de gjerne i kommentarfeltet.

 

Dagens tre skattespørsmål:

1. Hvor mye skatt må vi betale på gevinst?

– Svar: 28 prosent. Husk at du også får fradrag på 28 prosent om du selger med tap.

 

2. Jeg har realisert gevinst i en amerikansk aksje i fjor, men den kom ikke med på selvangivelsen min. Det gjorde alle de norske aksjene jeg har handlet. Hva skal jeg nå foreta meg?

– Svar: Dersom du har aksjer eller andeler som ikke er oppført i oppgaven “Aksjer og egenkapitalbevis” (RF-1088) og dermed ikke på selvangivelsen, skal du levere oppgaven ‘Aksjer og fondsandeler mv.’ (RF-1059). Skjemaet er delt i to hoveddeler samt en del tre for summeringer

Del 1: Her gis opplysninger om aksjer mv. som er i behold ved utgangen av året.
De 2: Her gis opplysninger om aksjer mv. som er realisert i 2012.
Del 3: Her summeres de beløp som skal overføres til selvangivelsen.

Skjemaet finner du HER.

 

3. Hvor finner jeg årsoppgaven for kontoen min?

– Svar: Dette finner du under menypunktet Min konto – Årsoppgave. Her finner du den i et pdf format, og du kan velge å skrive den ut. Dersom du vil at Nordnet skal sende deg denne i posten vil dette medføre et gebyr.

 

Mvh

Sissel

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
3 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
13.03.2013 10:23

Hei Stian, Se dagens blogginnlegg om skattetips, så får du svar. Sikkert andre som lurer også, så jeg tok det med der.

Gjest
Gjest
12.03.2013 17:59

Finnes det noen avdrag som man kan trekke fra på 28% man betaler av gevinst? Kurtasje, kostnader til realtime kurser, økonomiaviser osv?

Gjest
Gjest
12.03.2013 13:15

Herlige spørsmål og svar. Vi gleder oss til de neste 3…