Gå til hovedinnhold

Sjømat og Børsens mindre selskaper sørget for april-oppgang

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Etter to måneder på rad med kursfall steg Hovedindeksen 1,4 prosent i april. Sjømataksjer og Børsens mindre selskaper hadde den beste kursutviklingen.

Sjømataksjene kom sterkt tilbake i april. Sjømatindeksen steg hele 10,2 prosent. Til gjengjeld falt denne indeksen 12,8 prosent i mars og er fremdeles ned 12,4 prosent så langt i år. Oljeprisen la en demper på Børsens største sektor, energi, og bremset Hovedindeksen. Energiindeksen falt 1,3 prosent i april, og er ned 7,3 prosent så langt i år. Shipping er den sterkeste av Børsens sterke sektorer med en kursoppgang på 7,7 prosent siden nyttår. I april tok Shippingindeksen seg en pust i bakken, og var nær uendret med et fall på 0,2 prosent.

Små og mellomstore selskaper gjorde det best. Oslo Børs Mid Cap steg 3,4 prosent og Oslo Børs Small Cap var opp 2,4 prosent i april. OBX-indeksen, som måler kursutviklingen til Børsens største selskaper, måtte nøye seg med en april-oppgang på 0,9 prosent.

Resultatrapporter bidro til kursfall for flere selskaper, som Norsk Hydro og Yara. Kursfall for disse to aksjene var med på sende Materialerindeksen ned 2,4 prosent. På den annen side var resultattall med på å sende Finansindeksen og Eiendomsindeksen opp henholdsvis 3,9 og 4,8 prosent.

Aksjehandelen holder seg på et høyt nivå. Til tross for en rolig påskeuke, ble det daglig omsatt aksjer for 4,3 milliarder kroner fordelt på 96.100 handler i gjennomsnitt i april. Hittil i år er aksjeomsetningen opp 10,7 prosent fra i fjor til 4,6 milliarder kroner i snitt hver dag, mens antall handler har steget 9,3 prosent til 100.800 i forhold til hele fjoråret.

Aksjeomsetning Oslo Børs, Oslo Axess og Merkur Market:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer