Gå til hovedinnhold

Shareville har passert 200 000 brukere

For knapt fire år siden lanserte vi Shareville. Tanken med tjenesten var enkel – Shareville skulle bli et sosialt nettverk for deg med interesse for aksjer og fond. Den enkleste sammenligning er et slags Facebook men med fokus på sparing og investeringer. Det som skiller Shareville fra børsforum og chatter som eksisterer på markedet er at brukerens ekte porteføljer vises i realtid. Du kan ikke snakke opp en aksje du ikke eier, gjøre fiktive investeringer eller back-trading. På Shareville deler 200 000 investorer sine ekte porteføljer i realtid med alle andre brukere i nettverket.

Utviklingen i antallet brukere på plattformen siden starten har vært fantastisk. Nå finner du over 200 000 influencers på Shareville som brenner for sparing og investering. Det siste året har antallet brukere vokst med 30 prosent!

Jeg tror noe av forklaringen for at Shareville har blitt en så stor suksess ligger i at tjenesten fyller noen grunnleggende behov når det kommer til aksjer. For det første så vil man diskutere investeringsidéer med andre personer før man trykker på kjøpsknappen. For det andre så søker man gjerne idéer til nye selskap å investere i, og man kan bli inspirert av andre medlemmers utvikling og syn på markedet. Sist, men ikke minst, er det naturligvis så enkelt som at Shareville er gøy å bruke for oss som investerer på børs. En klubb uten andre krav enn å ha en konto hos Nordnet hvor du møter likesinnede sju dager i uken, 365 dager i året.

Brukerne på Shareville rangeres etter modell med 0-3 stjerner. Modellen premierer risikojustert avkastning, målt ved hjelp av sharpe-ratio. Den første stjernen får alle som har positiv avkastning. Den andre stjernen får de som presterer bedre enn halvparten av medlemmene som har positiv avkastning. Den tredje stjernen gis til de porteføljen som tilhører de 10 prosentene med  høyest sharpe-ratio av de med positiv avkastning. For å sjekke hvor dyktige våre har vi laget en Shareville-indeks som måler avkastningen og sharpe-ratio for brukere med tre stjerner. Vi har videre sammenlignet dette med den nordiske indeksen OMX Nordic 120 GI, som speiler utviklingen for de 120 største nordiske selskapene. Og resultatene er interessante.

Det siste året (august 2017 til juli 2018) har Shareville-brukere med tre stjerner generert en avkastning på 49,5 prosent med en sharpe-ratio på 4,8. Til sammenligning har den nordiske børsen i samme periode gitt en avkastning på 5,9 prosent med en sharpe-ratio på 0,7. På plattformen vår finner du altså noen av Nordens absolutt dyktigste private investorer. Og det er dette som er så bra med Shareville: Du kan følge disse brukerne, du kan se hvilke aksjer de investerer i og bli varslet når de gjør sine kjøp og salg. Hvis du vil kan du kopiere handlene deres og bygge en lignende portefølje.

Se oversiktene over de medlemmene på Shareville med høyest sharpe-ratio

Her finner du porteføljene med tre stjerner på Shareville. Legg merke til at du kan sortere på aktivitet (antall handler per måned), innehav (hvor mange verdipapir som finnes i porteføljen) og land. På denne måten kan du velge å følge personer som passer deg og din investeringsstrategi.

Har du ikke allerede testet Shareville anbefaler jeg at du gir tjenesten et forsøk. Shareville er gratis å bruke og informasjonen er anonym og normalisert. Det vil si at du viser ikke hvor mye penger du har investert – kun den prosentuelle fordelingen mellom verdipapirene dine. Les gjerne dette innlegget for en gjennomgang av de mest populære funksjonene på Shareville i dag. Vi tar også imot tips til hvordan vi kan utvikle tjenesten videre. Kommenter gjerne i feltet nedenfor hvis du har en idé du vil dele med oss.

Sammen er vi smartere. Lykke til med investeringene dine!

Hilsen, Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer