Gå til hovedinnhold

Rolig juni tross Hellas-uro

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Til tross for Hellas-uro var det rolig på Børsen i juni. Aksjeomsetningen var lavere enn tidligere i år, mens Hovedindeksen falt 2,6 prosent i juni. Hittil i år har Hovedindeksen steget 9,2 prosent.

Omsetningen var imidlertid noe høyere enn i juni i fjor. I gjennomsnitt ble det omsatt aksjer for 4,3 milliarder kroner hver dag fordelt på 91.825 daglige handler. Antall handler var 8,3 prosent høyere enn i samme måned i fjor, mens omsetningen målt i kroner var 4,3 prosent høyere.

Til gjengjeld har aktiviteten i aksjemarkedet vært høy tidligere i år. Hittil i år er det gjennomført 110.392 handler hver dag, 28,1 prosent mer enn på samme tid i fjor. Den daglige gjennomsnittsomsetningen er på 5,1 milliarder kroner, 16,2 prosent høyere enn på samme tid i 2014.

Etter seks måneder på rad med kursoppgang falt Hovedindeksen 2,6 prosent i juni. Shipping og konsumvarer var de sterkeste sektorene i juni, med en oppgang på 0,3 prosent for Shippingindeksen og 0,1 prosent for Konsumvareindeksen.  IT- og energiaksjer falt mest. Mens IT-indeksen svekket seg 6,2 prosent i juni, falt energisektoren 3,9 prosent.

Oppgangen hittil i år er likevel på solide 9,2 prosent. Finans, telekom, industri og forsyning er de sektorene som har gitt best avkastning hittil i år. Alle disse sektorindeksene har steget med mer enn 15 prosent så langt i 2015. IT er den svakeste sektoren med et kursfall på 5,2 prosent for IT-indeksen. Til sammenligning har Energiindeksen steget 5,9 prosent.

Omsetning måned for måned:

Hovedindeksen måned for måned:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer