Gå til hovedinnhold

Rentene er på vei opp!

Inflasjonen i Tyskland var høyere enn antatt, og det har ført til sterkere EURO og stigende renter/ fallende statsobligasjoner i Tyskland. Det er også et signal om at Draghi & Co faktisk kommer til å skalere ned obligasjonskjøpene som tidligere uttalt. Nå skal endelig EU og USA sykle uten støttehjul. Den første fasen vil være bullish for aksjer i mine øyne, men det blir spennende å se hvordan sparerne reallokerer ved høyere renter. Aksjefond eller bankkonto?

Mange fikk kanskje med seg julens story rundt atomvåpen og atomkraftverk igangsatt av Trump og Putin. Begge ønsker å fornye/modernisere eksisterende arsenal. Der mange kanskje tenkte at lagrede atomvåpen som er i ferd med å gå ut på dato ikke blir erstattet, starter nå utviklingen av neste generasjon langdistanseraketter. UK har også bestemt seg for å videreføre Tridentprogrammet med fire atomdrevne ubåter lastet med landets kjernefysiske våpen. En aksje som rørte på seg da nyhetskrigen startet, var Uranium Energy Corporation (UEC). De utvinner uranium til atomkraftverk og våpen. Uraniumprisen har falt fra $50 per pound til $20.25 de siste fire årene. Får denne råvaren ett oppsving, vil det slå hardt på inntjeningen til nettopp UEC!

Fingerprint Cards bunnet ut i romjulen og har lagt bak seg flere gode dager igjen. Tenk at utgangspunktet for året kun er 66 SEK per aksje. Det har gjort at Dagens Industri, Sveriges største næringslivsavis, har utpekt aksjen til en potensiell vinner i 2017. Husk at det ikke er lett å treffe bunner, spre derfor kjøpsordre til den langsiktige porteføljen ut over en tidsperiode. I mine øyne har vi fått første signal om at nedturen i Fingerprint Cards har stoppet opp!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer