Gå til hovedinnhold

Perspektivet

Oslo Børs er best i klassen igjen, godt drevet av oppgang i alt av høybeta oljeaksjer og Statoil. Selv om det blir sådd tvil om hva de reelle kuttene blir, og det faktum at de har økt produksjonen betraktelig i forkant av møtet, ser prisen ut til å holde seg sterk i etterkant. Med dette bakgrunnsbilde, ser jeg enda et kjøpsargument frem til jul!

Frontline faller 5% i dag, på godt volum. Skal frakte mindre olje ut fra gulfen, selv om kuttene kun representerer lastevolumet til en halv VLCC i døgnet!

DNB setter ny årsbeste på 127.40 kroner. Hva er det som skal holde igjen denne aksjen frem til vi får en ny gjeldskrise i Norge? Det ser ut til å komme en byggeboom i Oslo (byrådets innstilling ferdig), noe som krever finansiering og boliglån. Det aller beste ved dette, er at disse lånene kommer inn på høyere rente enn hva vi hadde i sommer. Gratulerer Rune Bjerke!

Det er viktig å sette ting i perspektiv. En bekjent av meg på Facebook hadde en fin oppdatering på regjeringskrisen satt i kontekst med OPEC møte og prisreaksjonen i etterkant. 

Oppgangen i oljeprisen på $5-6 etter OPEC møtet, gir en større økning i bensinsprisen i Norge enn hva Venstre og regjeringen krangler om. Nettoprovenyet til den norske stat ved en slik prisoppgang er over 25 milliarder kroner på årsbasis, det er cirka fire ganger så mye som det blir flyttet på i et budsjettforlik!

I morgen skal vi ta en titt på spådommene jeg gav for 2016, som oppvarming til spådommene for 2017!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer