Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Investeringer i grønne aksjer og bærekraftige fond

Bærekraftig sparing – Ja eller nei?

Er oppgangen i ESG-aksjer / grønne aksjer en hype og en boble som vil sprekke? Og hvordan finne frem til bærekraftige fond? Disse temaene diskuterer Bjørn Erik, Mads og Roger i denne #pengepodden-episoden.

Grønne aksjer på Oslo Børs til himmels

(fra 02:55) Mads forteller at det er seks selskaper på Oslo Børs som utmerker seg som grønne selskaper: Tomra, Scatec Solar, NEL, Bonheur, Quantafuel og VOW (tidligere Scanship). Disse aksjene har utviklet seg utrolig sterkt de siste tre årene, med en kursoppgang på mellom ca 200 og 1500 prosent! Roger forteller at han lenge har vært en fan av Tomra, og begrunner denne investeringen.

Du får høre mer om hva økonomene tenker om fallhøyden i disse aksjene, og hvordan selskapene er verdsatt ut ifra veldig høye forventninger om fremtidig vekst. De er enige i at risikoen er høy, men noen vil stå igjen som vinnere – og vinnerne kan bli veldig mye verdt. Parallellen til IT-boblen ved tusenårsskiftet diskuteres også.

Hvordan finne frem til bærekraftige eller grønne fond?

(fra 30:54) Nordnet har lenge merket økende interesse for bærekraftige fond blant våre kunder, forteller Bjørn Erik.

Det finnes utallige analyser og rapporter som forsøker å finne ut om bærekraft lønner seg avkastningsmessig og risikomessig. De fleste konkluderer med at investor får minst like god risikojustert avkastning ved å inkludere ESG i investeringsprosessen, forteller Bjørn Erik. Han nevner ESG-indeksen Corporate Knights Global 100, som består av de 100 mest bærekraftige selskapene i verden – som har gitt en liten meravkastning på 0,3 prosentpoeng i forhold til verdensindeksen siden 2005.

Videre får du høre om hvordan man finner frem til bærekraftige fond på Nordnets plattform, via den nye screener-funksjonen på fondssidene. Grønne fond, som oftest investerer i selskaper innenfor fornybar energi, blir også omtalt. (Ved en forglemmelse ble ikke DNB Miljøinvest nevnt da Bjørn Erik omtalte fornybar-fond.)

Hør også forrige episode av #pengepodden

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
20.07.2020 13:44

Når vil Storebrand fornybar energi bli tilgjengelig for handel på Nordnet?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
23.07.2020 08:20

Ja, dette er et fond vi ønsker å få inn på plattformen. Det vil muligens bli tilgjengelig for handel på nordnet.no i løpet av høsten.