Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Jan P. Sissener om møkkabillige aksjer, Tesla-short og 2024

I denne episoden av #pengepodden har vi besøk av Jan Petter Sissener, finansnestor og forvalter i hedgefondet Sissener Canopus. Tema er utsikter for 2024, hvordan Jan Petter velger ut aksjer, kostbar Teslashorting og lærdommer fra tidligere børskrakk. Episoden kan også sees på Nordnets YouTube-kanal.

Oppsummering av 2023

(fra 1:18) 2023 overrasket de fleste på oppsiden. Jan Petter ble mest overrasket over at aksjemarkedene steg så kraftig, tross renteoppgangen. Konsentrasjonen i oppgangen, med Magnificent 7 i front, var også en overraskelse.

Etter et meget sterkt 2022 for Sissener Canopus, ble 2023 svakere, både absolutt og relativt. Canopus leverte 5,3 % avkastning i 2023. Sissener Corporate Bond Fund ga 10,3 % i 2023 – omtrent midt på treet blant norske og nordiske HY-fond. “Er du fornøyd med dette?” spør Bjørn Erik.

Utsikter for 2024

(fra 5:24) Jan Petter tror på nok et godt år for kunder som har investert i high yield fond.Sissener Corporate Bond Fund har en effektiv rente (yield) på rundt 9 % p.t. og med normale markeder kan kan forvente 8-10 % i 2024.

Jan Petter er med i ”Ekspertenes aksjefavoritter 2024” på Nordnet. Her har han valgt ut tre favorittaksjene: Storebrand, Schibsted og Nordic Semiconductor. Hør hvorfor han har valgt disse.

Aksjemarkedet er trolig for optimistisk med tanke på hvor mye renten skal ned. Her kan det komme skuffelser, sier Jan Petter.

Bjørn Erik spør om det er noen møkkabillige aksjer på Oslo Børs nå, mens Mads spør om shippingaksjer. Feiden mellom Røkke og ”Smeaas” om Solstad Offshore diskuteres. Favorittbransjene er energi, finans og IT.

Aksjeplukking og investeringsstrategi

(fra 28:04) Hvordan jobber Jan Petter og kollegene med å finne nye aksjer i porteføljen?

“Først danner vi oss et makrobilde, og forsøker å finne gode tematiske investeringer som passer inn i makrobildet. Et eksempel på det er energi – både olje og uran. Nå ser vi på selskaper som er godt posisjonert innen vannmangel og grid / el-nettverk. Hva er de største røde flaggene som en kan identifisere raskt?”

Jan Petter blir utfordret nok en gang på Tesla. Canopus var short Tesla ved inngangen til 2023, og fondet opprettholdt shorten utover året, mens Tesla-kursen steg, noe fondet tapte 0,6 % på. Hør hvorfor Jan Petter fremdeles er skeptisk til verdsettelsen av Tesla.

Lærdommer fra tidligere krakk og perioder med eufori

(fra 45:28) Jan Petter ha opplevd flere børskrakk i karrieren. Black Monday i oktober 1987. Asiakrisen i 1998. Dotcom-boblen i 2001. Finanskrisen i 2008. Og nå sist coronakrakket i mars 2020. “Hvilket husker du best?” spør Bjørn Erik.

“Det har også vært perioder med eufori – og overdreven optimisme – i perioder de siste tiårene. Tror du vi er inne i en slik periode nå når det gjelder AI-hype og amerikanske tek-aksjer?” Hør hva Jan Petter svarer.

Abonner via RSS
Abonner via Acast
Abonner via iTunes
Abonner via Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer