Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Oppgang i vente. S&P 500 i pluss for året etter positive vaksinenyheter. Asia opp i natt.

Positive vaksinenyheter trigget de amerikanske investorene mandag. Store tunge selskaper som Amazon (+7,8%), Apple (+2,1%), Microsoft (+4,3%) og Tesla (+9,5%) bidro til at S&P 500 nå er i pluss for året

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1%, eller innenfor intervallet [0,8, 1,2]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,1 prosent i snitt i går.

Positive vaksinenyheter trigget de amerikanske investorene mandag. Store tunge selskaper som Amazon (+7,8%), Apple (+2,1%), Microsoft (+4,3%) og Tesla (+9,5%) bidro til at S&P 500 nå er i pluss for året.

For øyeblikket er rundt 150 medisiner mot COVID-19 under utvikling og flere av disse har vist oppløftende resultater i tidlig fase. Sannsynligheten for at en av disse medisinene er klar før året er omme har økt i det siste. Mange børsindekser verden over, er nå ute av korreksjonsmodus. Her hjemme derimot, er nedgangen rundt ti prosent.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,8 prosent i snitt i natt.

Den positive stemningen på Wall Street smittet over på de asiatiske børsene tirsdag, dermed ligger det an til at Europabørsene også vil få seg et løft i dag. I tillegg til gårsdagens oppløftende vaksinenyheter, ble EU enige om en ny krisepakke på 750 milliarder euro. Mao. den medisinske kampen mot COVID-19 viruset, samt kampen mot de økonomiske ringvirkningene av pandemien pågår med full styrke.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,4 dollar per fat, opp 1,3 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,21, mens 30-års renten i USA ligger på 1,32 prosent.

Oljeprisen har i likhet med aksjemarkedene i USA og Asia det siste døgnet, bedret seg. Brent oljen handles nå over 43 dollar per fat. Det er naturlig å anta at etterspørselen etter olje vil øke betydelig i 2. halvår dersom det en effektiv behandlingsform mot Coronaviruset (COVID-19) skulle komme på plass inneværende år. Når det er sagt, veien dit er fortsatt lang.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
21.07.2020 09:15

skivebom