Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Oppgang i vente etter gårsdagens historiske nedtur på Wall Street. Jfr. “Black Monday”

Warren Buffett, verdens beste investor, er kjent for å gjøre store aksjekjøp i kvalitetsselskaper når frykten er som størst. Om ikke lenge vil vi få svar på om han har gjort det samme denne gangen også.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,8%, eller innenfor intervallet [0,4, 1,1]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -12,4 prosent i snitt mandag.

28. oktober 1929, en dag som i historiebøkene blir omtalt som “Black Monday”, falt Dow Jones indeksen 12,8 prosent. I går, mandag 16. mars 2020, falt samme indeks 12,9 prosent. Mao. tar man bare tiden til hjelp, så vil alle rekorder slåes. I aksjemarkedet, når frykten, fra tid til annen, overvinner fornuften, blir bevegelsene store. Sånn er det bare.

Warren Buffett, verdens beste investor, er kjent for å gjøre store aksjekjøp i kvalitetsselskaper når frykten er som størst. Om ikke lenge vil vi få svar på om han har gjort det samme denne gangen også.

Be fearful when others are greedy and be greedy when others are fearful

Warren E. Buffett

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -1,3 prosent i natt.

De asiatiske børsene klarte seg relativt bra tirsdag, gitt gårsdagens historiske fall på Wall Street. Covid-19 utbruddet (Coronaviruset) har nå lammet store deler av verdensøkonomien og de fleste regner nå med at verden vil gå inn i resesjon som en følge av alle strakstiltakene knyttet til spredningsbekjempelse.

Når det er sagt, kombinasjonen av “null”-renter verden over (snart i Norge også?), samt gigantiske finanspolitiske stimulanser (redningspakker) gir grunnlag for økt optimisme litt lengre frem i tid.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 30,6 dollar per fat, ned -1,5 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,21, mens 30-års renten i USA ligger på 1,35 prosent.

Slik gikk det på Oslo Børs mandag

Kommentar: Sen sluttspurt var ikke nok til å hindre ny nedgang på Oslo Børs. Bankaksjene i fokus

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer