Gå til hovedinnhold

Nyhet! Nordnet One – enkel og billig fondssparing på autopilot

Jeg er glad og stolt over å kunne fortelle at vi i dag lanserer sparetjenesten Nordnet One, et digitalt verktøy hvor kunder på en enkel måte kan få hjelp til å spare langsiktig i en av tre fondsporteføljer; Nordnet Forsiktig, Nordnet Balansert eller Nordnet Offensiv.

Vi har de siste årene opplevd en sterk økende interesse for aksjer og fond blant nordmenn. Allikevel så finnes det en stor gruppe som ønsker å spare, men som er usikre på hvordan de skal gå frem og hva de skal investere i. Kunder som verken har tid, interesse eller kunnskap til å investere i enkeltaksjer eller enkeltfond, men som allikevel ønsker en fornuftig langsiktig sparing. Det er denne målgruppen Nordnet One retter seg mot.

Nordnet One er enkelt forklart et verktøy som hjelper kunder å sette opp en langsiktig fondssparing. Pengene plasseres i ett av våre nyoppstartede fond-i-fond; Nordnet Forsiktig, Nordnet Balansert og Nordnet Offensiv. Hvilken fondsportefølje man velger avhenger blant annet av risikovilje samt hvor lenge man planlegger å spare.

Til venner og kjente, som jeg mange ganger har hjulpet i gang med fondssparing, har jeg alltid sagt at nøkkelen til en suksessfull sparing (for de fleste) handler om å spre risikoen, sørge for å holde kostnadene lave, samt spare regelmessig og langsiktig. Nordnet One oppfyller alle disse kriteriene, og jeg forventer (og håper) at tjenesten bidrar til at min omgangskrets i større grad enn tidligere klarer å komme i gang med fondssparingen på egen hånd, uten min hjelp 🙂

Den totale årlige avgiften for de tre fondsporteføljene er 0,45 prosent. Totalkostnaden på 0,45 prosent inkluderer både plattformavgift, forvaltningskostnad samt kostnader for de underliggende fondene som Forsiktig, Balansert og Offensiv investerer i.

Månedssparing, nøkkelen til suksess.

Å velge Forsiktig, Balansert eller Offensiv portefølje, og deretter sette opp en månedlig sparing i fondene med automatisk trekk fra din bankkonto, tar bare noen minutter. Deretter har du en langsiktig sparing som tar hånd om seg selv i mange år fremover.

Vår spareøkonom, Bjørn Erik, sier det ofte, men det tåler å repeteres: Å spare månedlig i en godt diversifisert fondsportefølje er nøkkelen til langsiktig suksess for mange. Du slipper å bekymre deg for timing-risiko, men sparer i stedet regelmessig. Du kjøper til ulike kurser, litt når det er dyrt og litt når det er billig. I gjennomsnitt får du en fornuftig pris på dine fondskjøp. Aksjeeksponeringen i Nordnet One er dessuten indeksfond, noe som ikke bare holder kostnadene nede, men også bidrar til at du ikke trenger bekymre deg for om fondene gjør det dårligere enn markedet som helhet.

Vi mener det skal være enkelt og rimelig å få en god forvaltning av sine sparepenger. Nordnet One er en enkel og rimelig helhetsløsning, hvor du sprer risikoen, setter sparingen på autopilot og ikke trenger å bekymre deg for at din langsiktige avkastningen blir spist opp av kostnader. Vi håper at den nye sparetjenesten bidrar til at flere begynner å spare i fond – også alle de som ikke ønsker å gjøre jobben selv.

Du kan lese mer om, eller teste Nordnet One.

Hilsen Anders

Mer om Nordnet Forsiktig, Nordnet Balansert og Nordnet Offensiv:

Fondsporteføljene som du kan investere i via Nordnet One er Nordnet Forsiktig, Nordnet Balansert og Nordnet Offensiv. Fondene er såkalte fond-i-fond med en målsatt aksje- og renteandel. Nordnet Forsiktig inneholder 30 prosent aksjer og 70 prosent rentepapirer, mens aksjeandelen i Nordnet Balansert er 60 prosent. Nordnet Offensiv har 100 prosent aksjer. Fondenes underliggende investeringer er indeksfond og rentefond, og rebalanseres automatisk slik at du som kunde hele tiden har det ønskede risikonivå, altså den ønskede fordelingen mellom aksjer og renter.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Jon
Jon
04.04.2023 18:17

Kan Nordnet One Offensiv kjøpes på ASK eller går det som kombinasjonsfond?

Nordnet
Nordnet
Svar på  Jon
05.04.2023 09:24

Hei Jon!
Nordnet One Offensiv kan handles på ASK. Balansert og Forsiktig går som kombinasjonsfond, og kan ikke handles på ASK. 🙂

Gjest
Gjest
01.09.2022 10:00

Oj, dette var dyrt for indeksfond! Wow!

Gjest
Gjest
31.08.2022 21:46

Så for de som ønsker 100% aksjer, landserer dere et dårlige/dyrere indeksfond, kjempebra!