Gå til hovedinnhold

Nordnet tar et stort steg mot Den Sosiale Banken

I dag offentliggjorde Nordnet at vi kjøper majoriteten i det sosiale nettverket Shareville. Dette er i utgangspunktet et svensk sosialt nettverk for aksje- og fondshandel, men Nordnets ambisjon med dette er definitivt nordisk! Dette er et viktig og riktig steg mot en drøm jeg har båret på i flere år nå; Den Sosiale Banken! Det kiler i magen når jeg tenker på alt spennende dette vil føre med seg. Jeg skal forsøke å forklare litt hvorfor.

Relasjonen mellom banken og kundene forandres. I dag bygger tradisjonell bankvirksomhet på at banken kommuniserer med kundene. Ikke sjelden sitter kunden med mindre informasjon, mindre kunnskap, og banken har den vanskelige oppgaven å balansere kundenytte og egne inntekter. Som et resultat av dette blir resultatet ofte anbefalinger som leder kunden inn i bankens egne produkter. Ved å slå hull på denne relasjonen og bankenes monopol på å kommunisere med sine kunder, og i stedet gjøre det enklere for kundene å kommunisere med hverandre på vår plattform, ja så skaper vi forutsetninger for en virkelighet der kundenes kollektive kraft styrer sparere og investorer i riktig retning, langt bort fra det som maksimerer bankenes inntekter. Med rasjonelle og kompetente kunder som inspirerer hverandre, skapes forutsetninger for et mer transparent og velfungerende spare- og investormiljø, hvor faktisk kundens interesser står i sentrum.

Det blir enklere å komme i gang. Mange vil, men få har tid. Det tar tid å analysere selskaper, lese årsrapporter og stille selskapenes resultatutvikling opp mot hverandre. Tid mange ikke har. I den sosiale banken kan du se hva andre sparere og investorer gjør, hva de kjøper, selger og hvordan de agerer. I tillegg har du mulighet til å diskutere og snakke med andre, stille spørsmål om hvorfor de gjør som de gjør, og ikke gjør. I stedet for å analysere årsrapporter kan du utnytte din nysgjerrighet til å føre en dialog med andre og plukke opp tips. Dersom du ikke ønsker en dialog kan du nøye deg med å identifisere personer som du har tillit til og gjøre som de gjør når de gjør det. For de som ikke har tid, de som vil lære, få inspirasjon, vil det bli vesentlig mye enklere å komme i gang på en slik sosial plattform.

Muligheter for økt avkastning og bedre handler. Nordnet har nesten 400.000 private sparere og investorer på vår plattform. Forstår dere hvilken enorm kraft dette representerer? Dersom vi kan lykkes med kunststykket å gjøre 10.000 fremgangsrike sparere/investorer åpen for verden og for resten av kundestokken, ja da kan vi ved hjelp av sofistikerte topplister og verktøy løfte opp porteføljer som kan være verdt å ta en titt på. Porteføljer som kan bidra til at vi lærer, blir inspirert og tar bedre investeringsbeslutninger.

Med kjøpet av Shareville starter en veldig spennende tid for Nordnet og alle våre kunder. Vi vil i tillegg til en community hvor man kan gjøre seg kjent med og teste aksjemarkedet uten å bruke ekte penger suksessivt jobbe inn flere sosiale funksjoner på www.nordnet.no. Med på kjøpet får vi dessutten tre engasjerte grundere som fortsatt skal jobbe med å utvikle tjenesten. Vi skal fortsatt gi våre kunder muligheten til å se sine penger vokse raskere hos Nordnet. Ved å ta et stort steg mot den sosiale banken har vi en viktig puslebit på plass, biten som tror at den kollektive kraften i våre kundebase er sterkere enn den ekspertisen en bank kan levere. De kommende månedene kommer vi til å jobbe hardt med å trykke den sosiale banken ut på Nordnet og tilpasse Shareville til norske sparere og investorer. Vi ser frem mot en nordisk lansering den dagen vi er tilstrekkelig stolte over det vi har lykkes med å skape. Besøk gjerne www.shareville.se allerede i dag for å ta en titt. Social investing, here we come!

Mvh // Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
20.06.2013 08:01

For de som ønsker et velutviklet norsk investeringsforum med norsk børs som hovedtema er jo http://www.xtrainvestor.com et tilbud som er meget populært og seriøst.