Gå til hovedinnhold

Nordea Emerging Stars – bærekraftig fond som leverer

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Aksjefondet Nordea Emerging Stars investerer i regioner i fremvoksende markeder hvor vi ser at selskapene har et godt vekstpotensial, og som behandler spørsmål om miljø, sosiale forhold og eierstyring på en ansvarsfull måte. Denne strategien begynner nå å bære frukter.

Aktivt arbeid med spørsmål  som handler om miljø, sosiale forhold og eierstyring mener vi er avgjørende for at selskaper skal skape langsiktig god avkastning og opprettholde et godt varemerke.

I aksjefondet Nordea Emerging Stars jobber forvalter Jorry Rask Nøddekjær og hans team med å kartlegge og investere i selskaper som opererer i nye vekstmarkeder, hvor målet er å finne, og investere i de selskapene som forventes å ha det største avkastningspotensialet fremover.

Fondet som ble lansert i Norge i oktober 2012 har hatt en årlig avkastning de 3. siste årene på over 17 prosent, og topper avkastningslisten over alle tilsvarende fond som markedsføres i Norge  (se liste).

Jorry Rask Nøddekjær forteller at deres sterke fokus på å investere i de “riktige” selskapene, også sett  i et langsiktig tidsperspektiv, virkelig har betalt seg. Å investere i selskaper som befinner seg i et vekstområde med gode forretningsmodeller, attraktiv verdsettelse, og som tar ansvarlighet på alvor er alfa omega for oss, sier Rask Nøddekjær. Vi mener at vi har en fondsportefølje med gode og solide selskaper som er godt posisjonert for å bidra positivt til fondets avkastning, også i årene som kommer.

Fokus på strukturell vekst

Da verden gjennomgår et stort skifte i rikdom og relativ konkurranseevne, forventer markedene at nye globale ledende aktører kommer fra økonomier i fremvoksende markeder. Forvalterteamet mener at visse langsiktige trender vil drive veksten i den neste generasjonen av ledende selskaper i disser regionene.
Slike trender, enten forårsaket av endringer i teknologi, demografi, globalisering, og ikke minst bærekraft, vil skape muligheter for de selskapene som kan dra nytte av dem. De globale strukturelle endringene vil skape det vi liker å kalle “lommer med strukturell vekst” som igjen påvirker selskapenes langsiktige potensielle inntjeningsvekst.

Forvalterteamet forsøker således å utnytte at markedet ofte enten er ineffektivt eller overser informasjon. Ved å bruke denne kunnskapen i investeringsprosessen kan forvalterne identifisere selskapene som er best posisjonert for å dra nytte av strukturelle endringer og å tiltrekke seg god fremtidig vekst.

Se også intervjuet med Sasja Beslik, som er bærekraftansvarlig i Nordea, og hør hva han sier om aksjefondet Nordea Emerging Stars i linken nedenfor:

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer