Gå til hovedinnhold

Nå snur finansmarkedet seg!

ECB har nettopp bestemt seg for å trappe ned stimuliprogrammet tidligere enn antatt. Allerede i April vil de skalere ned obligasjonskjøpene, men de kompenserer ved å forlenge programmet til desember neste år. Reaksjonen er at både DAX indeksen og Euroen slo voldsomt begge veier, noe som tyder på at aktørene ikke var forberedt på en slik avgjørelse. 

Etter min mening er vi nå vitne til at helikopterpenger og sentralbankmarkedet går mot slutten. Ikke lenger skal eurosonen eller USA bli styrt og stimulert fra myndighetene. Dette er signaler på at økonomien er såpass robust at den tåler å kvitte seg med støttehjulene. Det er ikke negativt, men svært bullish det neste året ellet to, helt til høyere renten eventuelt blir en kostnad for næringslivet og veksten.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer