Gå til hovedinnhold

Multistrategi investeringer – Hva er det?

Multistrategi fond passer for institusjonelle og private investorer som ønsker et godt og robust alternativ til tradisjonelle aksje- og renteprodukter

DNB Fund Multi Asset er DNB`s første multistraegi fond.

Multistrategi fond passer for institusjonelle og private investorer som ønsker et godt og robust alternativ til tradisjonelle aksje- og renteprodukter, sier porteføljeforvalter Kim Stefan Anderson. Har du i tillegg fått litt høydeskrekk av nivået i aksjemarkedet og samtidig tenker at tiden med fallende renter er forbi, kan DNB Fund Multi Asset være et godt investeringsalternativ.

Sammen med kollegene, Anette Hjertø og Lena Öberg, utgjør Kim Stefan Anderson forvalterteamet for Absolutte Investeringer i DNB og er ansvarlige for allokeringen og risikostyringen i DNB Fund Multi Asset. Fondet består nå av 8 ulike investeringsstrategier, alle forvaltet av DNBs mest erfarne forvaltere innen sine respektive områder.

Fondet er skrudd sammen for å stå imot børsfall

DNB Fund Multi Asset søker å kombinere tradisjonelle og alternative avkastningsdrivere ved å investere i et bredt utvalg aktivaklasser gjennom uavhengige investeringsstrategier. Målet er ikke å skape et markedsnøytralt produkt, men derimot å skjerme fondets eksponering fra større svingninger i aksje- og rentemarkedet gjennom å begrense fondets beta til markedene. For å få til det investerer fondet både i retningsbaserte strategier, altså strategier som tenderer å følge aksje- og rentemarkedet, i tillegg til ikke-retningsbaserte strategier.

Lær mer om hedgefond og multistrategier her.

Innen retningsbaserte strategier har fondet eksponering innen globale lavvolatilitetsaksjer, “Fallen Angels” obligasjoner og norske rentepapirer. For å diversifisere fondets eksponering mot aksjemarkedet ytterligere inkluderte vi strategien Disruptive aksjer, en investeringsstrategi som søker å tjene på sterke fremtidige disruptive trender i aksjemarkedet.

Innen ikke-retningsbaserte strategier finner vi hovedsakelig markedsnøytrale aksjestrategier; en europeisk systematisk strategi, en global finansstrategi og en TMT sektorbasert strategi. I tillegg til disse har vi eksponering i en systematisk trendstrategi (CTA) som investerer i både aksje-, rente- og valutamarkedet. Samtidig vurderer og tester vi fortløpende nye strategier for mulig inkludering i Multi Asset fondet, deriblant arbeider vi nå med en tradingstrategi innen renteuniverset for å høste på DNBs ekspertise innen renteforvaltning.

Noen av disse strategiene tilbys gjennom eksisterende DNB fond, men brorparten av strategiene er kun tilgjengelige gjennom Multi Asset fondet, forklarer Kim Stefan Anderson. Han forteller videre at forvalterteamet arbeider kontinuerlig med sammensetningen av strategiene for å sørge for at fondet har de ønskede volatilitetsdempende egenskapene, og samtidig levere positiv avkastning over tid. Hvilke strategier som inngår i fondet og allokeringen mellom disse vil dermed kunne variere over tid, og alle investeringsbeslutninger gjøres i tråd med DNBs strenge krav til ansvarlige investeringer.

DNB Fund Multi Asset er nå tilgjengelig hos Nordnet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer