Markedskommentar uke 46

Det har den siste uken blitt et stemningsskifte på Oslo Børs, og børsen er ned fem dager på rad. STØH Kapital sin portefølje har gått fra å være godt i pluss til sterkt i minus. Blant taperne kan Jinhui Shipping and Transportation, XXL og NRS nevnes. Denne uken har vi derfor gjort endringer i porteføljen. Vi har solgt oss ned i Protector Forsikring for å sikre gevinst, samtidig som vi har solgt Norway Royal Salmon og kjøpt Norwegian.

Vi synes Norwegian begynner å se spennende ut med tanke på en kursoppgang. Den har falt med rundt 35% så langt i år og vi ser en oppside i aksjen. Kjos og Kiese kjøpte NAS aksjer for nær 200 millioner som viser en stor tro på selskapet. Samtidig ser vi for oss en ganske begrenset nedside. Aksjen har ikke falt nevneverdig etter at nyheten kom om at selskapet fremdeles må fly omvei rundt Sibir. Vi tror aksjen kan stige på gode nyheter og at mye av den statistisk dårlige vintersesongen allerede er tatt ut i den nåværende prisen. Vi har derfor valgt å ta Norwegian Air Shuttle inn i porteføljen vår.

Norway Royal Salmon ble denne uken tatt ut av porteføljen. NRS guidet på Q3-presentasjonen lavere slaktevolum i 2018, samtidig som kostnadene vil stige. I løpet av uken har det kommet melding om at det er mistanke om sykdom i et av oppdrettsanleggene, noe som har påvirket aksjen negativt de siste dagene. Selv om lakseprisene historisk har vist seg å styrkes utover vinteren, frykter vi for økt volum som potensielt kan presse prisen ned. Vi selger derfor NRS for å frigjøre midler til andre muligheter.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer