Gå til hovedinnhold

Markedskommentar uke 42

Siden forrige ukeskommentar har det vært rimelig stor usikkerhet på børsen. Det startet med et relativt stort fall forrige torsdag. Dette kan skyldes frykt fra investorer grunnet høyrere renter. Den amerikanske “10 åringen” har steget til høyeste nivå siden 2011. Som et resultat av dette steg også VIX-indeksen til 25, som indikerer at investorene synes at markedet begynner å bli usikkert og høyt priset.

Etter dette har markedet tatt seg noe inn igjen, og forventingene til kvartalsrapportene ser ut til å være gode. Oslo børs ble hardt rammet av dette, og vår portefølje ble tynget av dette. Scatec Solar legger frem sin kvartalsrapport nå på fredag, og det ser ut til at markedet forventer en bra kvartalsrapport. I tillegg kom meglerhuset Kepler Cheuvreux med en oppgradering på aksjen der de ser 50-60% oppside frem mot 2020-2021. Begge disse effektene gjorde at aksjen på tirsdag gikk opp over 8%. Etter et stort fall på Elkem ser vi i Støh-Kapital fram mot q3. Elkem ser bra ut fundamentalt, og vi mener aksjen opplevde et ufortjent stort fall. Aksjen er inne i varmen hos blant andre SpareBan1 Markets. Meglerhuset velger også å bli sittende i aksjen, og ser q3 som en mulig trigger for aksjekursen på kortsikt.

Til tross for en svak utvikling på porteføljen har vi fortsatt stor tro på våre aksjer da de fundamentale forholdene ligger til rette for oppgang. Vi velger derfor å ikke gjennomføre noen endringer denne uken.

Vi tar selvkritikk for en dårlig uke, men ser nå fremover. Nå må vi begynne å jakte inn forspranget mange av våre konkurrenter har opparbeidet seg.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer