Gå til hovedinnhold

Markedet + Amazon + Forbrukslån

Omsetningen på Oslo Børs har falt drastisk fra i går til i dag, og Hovedindeksen ligger rundt 0-streken. Det underskjærer ikke at Oslo Børs har vært best i klassen de siste ukene, mye på grunn av en reprising av olje og oljeserviceaksjer. Risikoen ute har økt, risikoen hjemme har sunket. Nå ser det ut til at tech aksjer kanskje er ferdig solgt. Hva skjer hvis Wall Street snur kraftig opp igjen? Dytter det Oslo Børs videre opp?

Kan Amazon bli det første selskapet som er verdt $1 trillion på Wall Street? I går la e-handelskjempen frem tall, og det var iscenesatt på en måte som skulle få maksimalt kurseffekt. For en uke siden slapp Bezos tall på antall Amazon Prime medlemmer. Det var over 100 millioner som betalte $99 i året for totalmedlemskap som gir tilgang til strømming og bøker. Det ble gjort slik at analytikerne enkelt kunne regne hjem neste budskap som ble sluppet i går; Prisen øker til $119. BOOM. 20% høyere inntekter, og nå er det duket for kursfest. I tillegg lanserte de nye annonseprodukter som skal konkurrere direkte med Google Adwords og Facebook. E-handelskjempen er verdt $850 milliarder på pre-market børskurs, og det betyr at det gjenstår 16.5% oppgang før de kroner seieren på $1 trillion marketcap!

Finansminister Siv Jensen åpner nå for å innføre et rentetak på forbrukslån. SV’s Karin Andersen mener dette taket bør være under 10%. Det vil skape bølger i porteføljene, og reprise hele næringen. Det kan blir vanskeligere (forhåpentligvis) å få kreditt, og mindre attraktivt å låne ut (enda bedre).  Bank Norwegian ligger 7 kroner under all-time high, med andre ord ingenting som tyder på at risikoen for rentetak er priset inn i aksjen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer